Νέα λίστα ιδιωτικοποιήσεων με όλα τα παλαιά πωλητήρια

Κλοιός πιέσεων ασκείται στην κυβέρνηση εν όψει της αξιολόγησης να επιταχύνει τις αποκρατικοποιήσεις του ελληνικού προγράμματος ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, η ηγεσία του έχει ήδη πάρει το επικαιροποιημένο πλάνο του ΤΑΙΠΕΔ με 19 παλαιούς και νέους διαγωνισμούς.

Κλοιός πιέσεων ασκείται στην κυβέρνηση ενόψει της αξιολόγησης να επιταχύνει τις πολυκαιρισμένες αποκρατικοποιήσεις του ελληνικού προγράμματος ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, η ηγεσία του έχει ήδη πάρει το επικαιροποιημένο πλάνο του ΤΑΙΠΕΔ με 19 παλαιούς και νέους διαγωνισμούς.

Σύμφωνα με τη λίστα που παρουσιάζουν Τα Νέα της Τρίτης, καμία από τις γνωστές ιδιωτικοποιήσεις δεν έχει διαγραφεί από το νέο πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ.

Είναι όλες εκεί, παρά τη σεναριολογία που συντηρούν καιρό τώρα με δηλώσεις τους κυβερνητικά στελέχη, ότι όλες οι συμμετοχές κρατικών εταιρειών του ΤΑΙΠΕΔ θα γλιτώσουν το πωλητήριο και θα μεταβιβαστούν στην υπό ίδρυση Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ) του Υπερταμείου προς αξιοποίηση.

Είναι εκεί το 17% της ΔΕΗ, για το πάπλωμα της οποίας γίνεται και ο μεγαλύτερος καβγάς, το 65% της ΔΕΠΑ, το 35% των ΕΛΠΕ, το 6% του ΟΤΕ, καθώς επίσης το 30% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, το 11% της ΕΥΔΑΠ και το 23% της ΕΥΑΘ.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, εντός Μαρτίου πρέπει να έχουν προκηρυχθεί διαγωνισμοί πρόσληψης συμβούλων που θα εισηγηθούν τον καλύτερο δυνατό τρόπο και εναλλακτικές για την ιδιωτικοποίησή τους.

Σημειωτέον ότι για την περίοδο 2016-2018 ο μνημονιακός στόχος μιλά για έσοδα 5,8 δισ. ευρώ, εκ των οποίων ώς σήμερα έχουν εισπραχθεί μόλις τα περσινά 499 εκατ. ευρώ, αφού πολλές ιδιωτικοποιήσεις παραμένουν ανοικτές, παρότι οι διαγωνισμοί έχουν ολοκληρωθεί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk