Το Brexit ακυρώνει τα σχέδια γάμου Λονδίνου – Φρανκφούρτης

Ουδόλως πειστική, καθότι ανεπαρκέστατη και αφελής, είναι η εξήγηση που έδωσε η London Stock Exchange Group Plc για τα προσκόμματα που ανέκυψαν στη συμφωνία συγχώνευσης της εταιρείας που λειτουργεί το Χρηματιστήριο του Λονδίνου με την Deutsche Boerse AG

Ουδόλως πειστική, καθότι ανεπαρκέστατη και αφελής, είναι η εξήγηση που έδωσε η London Stock Exchange Group Plc για τα προσκόμματα που ανέκυψαν στη συμφωνία συγχώνευσης της εταιρείας που λειτουργεί το Χρηματιστήριο του Λονδίνου με την Deutsche Boerse AG, την εταιρεία που λειτουργεί το Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Η αλήθεια είναι ότι τη συμφωνία των 12,3 δισ. ευρώ καθυστερεί (μάλλον ματαιώνει) το διαβόητο για το Σίτι του Λονδίνου και εν γένει για τον βρετανικό κόσμο των αγορών Brexit. Η ανακοίνωση του LSE κάνει λόγο για «απαιτήσεις των ρυθμιστικών αρχών που είναι πολύ δύσκολο να ικανοποιηθούν». Μισή ντουζίνα πρόσωπα που έχουν γνώση της υπόθεσης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Bloomberg, αποκαλύπτουν το προφανές: ότι το deal έφθασε στα πρόθυρα της κατάρρευσης εξαιτίας του ζητήματος της έδρας τής προς ενοποίηση εταιρείας, ζήτημα που μεγεθύνθηκε και οξύνθηκε εξαιτίας της μοιραίας ψήφου των Βρετανών να αποχωρήσει η χώρα τους από την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Η συμφωνία προβλέπει η έδρα του νέου Χρηματιστηρίου να είναι στο Λονδίνο και ο διευθύνων σύμβουλος της ενοποιημένης εταιρείας να είναι Γερμανός. «Τα δεδομένα άλλαξαν άρδην μετά το Brexit. Δεν είναι δυνατόν, κατά τη γνώμη μας, να λειτουργεί μια ευρωπαϊκή κεφαλαιαγορά εκτός Ευρώπης» δήλωσε την περασμένη Τρίτη στο αμερικανικό πρακτορείο ο Φόλκερ Μπουφίερ, πρωθυπουργός της Εσσης. Το γερμανικό αυτό κρατίδιο ρυθμίζει και εποπτεύει τη λειτουργία της Deutsche Boerse και ως εκ τούτου θα πρέπει να δώσει την τελική έγκριση στη συμφωνία, εφόσον βεβαίως εξασφαλίσει το πράσινο φως των Βρυξελλών.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk