Με τον τιμάριθμο θα υπολογιζονται οι νέες συντάξεις βάσεις τροπολογίας

Τροπολογία που αλλάζει τον τρόπο υπολογισμού των νέων συντάξεων κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας, μετά την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ που δηλώνει αδυναμία να καταρτίσει τον συντελεστή ετήσιας μεταβολής μισθών. Προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα και να ξεμπλοκάρει η έκδοση νέων συντάξεων, βάσει της τροπολογίας, η αναπροσαρμογή των συντάξιμων αποδοχών για το διάστημα έως και το 2020, διενεργείται με βάση τη μεταβολή του μέσου ετήσιου Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.

Τροπολογία που αλλάζει τον τρόπο υπολογισμού του ανταποδοτικού μέρους της σύνταξης κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας, μετά την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ που δηλώνει αδυναμία να καταρτίσει τον συντελεστή ετήσιας μεταβολής μισθών.

Προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα και να ξεμπλοκάρει η έκδοση νέων συντάξεων, βάσει της τροπολογίας, η αναπροσαρμογή των συντάξιμων αποδοχών για το διάστημα έως και το 2020, διενεργείται, με βάση τη μεταβολή, του μέσου ετήσιου Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή. Για το διάστημα από το 2021 και εφεξής, διενεργείται με βάση του δείκτη μεταβολής μισθών, που θα υπολογίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ, εφόσον καθοριστούν οι όροι από τα συναρμόδια υπουργεία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk