Θεσσαλονίκη: Πάνω από 110.000 κλήσεις έκοψε η Δημοτική Αστυνομία

Περισσότερες από 110.000 κλήσεις έκοψε η δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης στη διάρκεια του 2016, από τις οποίες προκύπτει πως ένα ποσοστό των οδηγών που ξεπερνά το 15% (περίπου 16.000 κλήσεις) πάρκαραν παράνομα σε ράμπες, θέσεις ΑΜΕΑ, διαβάσεις, πεζοδρόμια και πεζοδρόμους στο κέντρο της πόλης.

Περισσότερες από 110.000 κλήσεις έκοψε η δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης στη διάρκεια του 2016, από τις οποίες προκύπτει πως ένα ποσοστό των οδηγών που ξεπερνά το 15% (περίπου 16.000 κλήσεις) πάρκαραν παράνομα σε ράμπες, θέσεις ΑΜΕΑ, διαβάσεις, πεζοδρόμια και πεζοδρόμους στο κέντρο της πόλης. Τα παραπάνω στοιχεία ανακοινώθηκαν το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου, παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, με αντικείμενο τον απολογισμό της δημοτικής αστυνομίας για το 2016.

Αναλυτικά το προηγούμενο έτος κόπηκαν 111.684 κλήσεις, με μέσο όρο κάθε μήνα τις 9.307. Το 90,1% αυτών των παραβάσεων βεβαιώθηκαν σε κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης και μόλις το 9,9% περιφερειακά.

«Η δημοτική αστυνομία είναι βοηθός του πολίτη, με δυσάρεστο έργο γι αυτούς που παρανομούν. ‘Ομως και ο άγιος φοβέρα θέλει», ανέφερε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, επαναλαμβάνοντας την επιδίωξη της διοίκησης του να γίνουν ανταποδοτικά τα πρόστιμα από τις παραβάσεις ώστε να προσληφθούν επιπλέον δημοτικοί αστυνομικοί. «Αυτή τη στιγμή η δημοτική αστυνομία λειτουργεί με περίπου 60 άτομα προσωπικό. Με 250 άτομα θα μπορούσαμε να επεκταθούμε σε ολόκληρη την πόλη και η δουλειά να γίνεται καλύτερα. Έχουμε στείλει έγγραφα στα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών να χαρακτηριστούν ανταποδοτικά τα έσοδα από τις κλήσεις και να μπορέσουμε να αγοράσουμε ηλεκτρικά ποδήλατα και να προσλάβουμε προσωπικό, χωρίς να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός του δήμου. Πιστεύω ότι θα το πετύχουμε σύντομα», πρόσθεσε ο κ.Μπουτάρης.

Στα υπόλοιπα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου, 2.682 πολίτες μέσω τηλεφωνημάτων, ενημέρωσαν τη δημοτική αστυνομία μέσα στο 2016 για παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

«Δεν μας ενδιαφέρει η εισπραξιμότητα. Ο ρόλος μας είναι να υπάρχει ομαλή ροή κυκλοφορίας στους δρόμους και τα καταστήματα να μην παραβατούν. Το 2017 θα εντείνουμε τους ελέγχους για το κάπνισμα και θα πρέπει να ανταποκριθούμε στο ζήτημα της ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της πόλης», πρόσθεσε από την πλευρά του ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, υπεύθυνος για τη δημοτική αστυνομία, Λευτέρης Κιοσέογλου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk