Κατά 15% θα αυξηθεί η δυναμικότητα του Νοσοκομείου «Ελπίς» με τη νέα πτέρυγα που εγκαινιάστηκε την Τρίτη 31 Ιανουαρίου. Η ανακαινισμένη πτέρυγα θα λειτουργεί πλέον ως Οφθαλμολογική και Ωτορινολαρυγγολογική κλινική με συνολικά 24 κλίνες, 10 στην Οφθαλμολογική και 14 στην ΩΡΛ.

Με τη λειτουργία της νέας υποδομής η δυναμικότητα του νοσοκομείου αυξάνεται κατά 15%. Παράλληλα λειτουργούν τρεις κλίνες της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας της Καρδιολογικής Κλινικής, καθώς και μία επιπλέον κλίνη ΜΕΘ (μετά από την ενίσχυση με προσωπικό από το ΚΕΕΛΠΝΟ).

Έτσι, το «Ελπίς», ένα από τα ιστορικότερα νοσοκομεία της χώρας με σπουδαία επιστημονική και νοσηλευτική ιστορία το οποίο συμπληρώνει φέτος 170 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας, διαθέτει σήμερα 204 πλήρως αναπτυγμένες κλίνες και έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί σε ετήσια βάση περισσότερους από 15.000 ασθενείς συνολικά.

Στο πλαίσιο της ανακαίνισης της νέας πτέρυγας δημιουργήθηκαν ειδικοί χώροι υποδοχής των ασθενών, γραφεία γιατρών και ειδικά ιατρεία, ενώ οι κλινικές εξοπλίστηκαν πλήρως. Να σημειωθεί ότι ο χώρος παρέμενε ανενεργός από το 2013.

Τη νέα πτέρυγα ο εγκαινίασε ο Μακαριότατος Αρχιεπίκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ.κ. Ιερώνυμος Β, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός, παρουσία του Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Άγγελου Παπαδόπουλου, της Υποδιοικήτριας της Υγειονομικής Περιφέρειας Ιωάννας Διαμαντοπούλου, εκπροσώπων της Περιφερειάρχη Αττικής κας Δούρου, του προέδρου του Νοσοκομείου Παναγιώτη Μπέη, του Διοικητή του Νοσοκομείου Χρήστου Βαράκη, Διοικητών Νοσοκομείων και άλλων φορέων.

Ο Βαράκης κατά την τελετή των εγκαινίων τόνισε ότι «η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για όλους εμάς στην οικογένεια του “Ελπίς”. Ενεργοποιήσαμε ξανά έναν ζωτικό χώρο του ιστορικού αυτού ιδρύματος για τη στέγαση των δύο κλινικών που στοχεύουμε να λειτουργούν ως κλινικές – πρότυπο. Εγκαινιάζουμε ένα έργο το οποίο όχι μόνο αυξάνει τη δυναμικότητα του νοσοκομείου αλλά ταυτόχρονα βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών».