Ως κουκουλοφόρος με σήμα το… Καλάσνικοφ, ως επίμονος περιηγητής των νυχτερινών κέντρων, ως πρωταγωνιστής λουλουδοπόλεμου αλλά και ως υπάλληλος της εταιρείας «Ξαπλόπουλος ΑΕ» «επέστρεψε» δριμύτερος ο αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ., για τον οποίο είχε προκληθεί αναστάτωση (από προηγούμενο «προφίλ» του) στο αστυνομικό σώμα πριν από δύο μήνες. Πρόκειται για πρόσωπο που υπηρετούσε παλαιότερα στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και σχετικά πρόσφατα στην Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας και για τον οποίο είχε αποκαλυφθεί ότι στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης χλεύαζε αθλητικούς παράγοντες, ήταν καθημερινός θαμώνας νυχτερινών κέντρων και ούτε στο ελάχιστο θύμιζε στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. Υπήρξε παρέμβαση της ηγεσίας του Σώματος, η οποία του επέβαλε να κλείσει το προφίλ του και παράλληλα τον μετέθεσε σε αστυνομικό τμήμα της Αθήνας. Εκείνος όμως επανήλθε στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης με… κουκούλα.


Το προηγούμενο προφίλ

Οπως είχε αποκαλύψει «Το Βήμα της Κυριακής» στις 20 Νοεμβρίου 2016 (https://www.tovima.gr/society/article/?aid=845570), ο εν λόγω αστυνομικός είχε πολυετή παρουσία στην Αντιτρομοκρατική, είχε συμμετάσχει στην έρευνα για τη δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο τον Νοέμβριο του 2013, ενώ εμφανιζόταν να είχε επαφή με ποινικούς από τον χώρο της νύχτας αλλά και με αθλητικούς παράγοντες. Από εκείνη την περίοδο είχαν υπάρξει αναφορές ότι η συνολική παρουσία του σε τίποτα δεν θυμίζει… ένστολο, αφού είχε έντονη νυχτερινή ζωή και προχωρούσε σε επίδειξη πλούτου.
Στο στόχαστρο είχε μπει το «προφίλ» του στο Facebook, όπου δήλωνε υπάλληλος της… πρεσβείας της Κολομβίας, αναφερόταν σε γαμήλια πάρτι με ναρκωτικά, είχε στο προφίλ του εκατοντάδες φωτογραφίες από ξενύχτια σε νυχτερινά κέντρα. Προφανές πρόβλημα ήταν επίσης και το γεγονός ότι ενώ υπηρετούσε στο Τμήμα Κατά της Αθλητικής Βίας, στο προφίλ του καταφερόταν κατά διαφόρων ομάδων και αθλητικών παραγόντων.
Η αποκάλυψη του «Βήματος» επέφερε την αντίδραση των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ. και ο αρχιφύλακας μετατέθηκε σε αστυνομικό τμήμα σχετικά κοντά στο κέντρο της Αθήνας ενώ υποχρεώθηκε να κλείσει το προφίλ του.
Οχι όμως για πολύ!


Το νέο προφίλ

Στις 25 Νοεμβρίου, δηλαδή πέντε ημέρες μετά το δημοσίευμα, εμφανίζεται να δημιουργεί άλλο προφίλ με το όνομα Bil. Νiκ., φορώντας φούλφεϊς κουκούλα (για να μην αναγνωρίζεται) και η οποία είχε σήμα Καλάσνικοφ!
Την ημέρα δημιουργίας του νέου προφίλ μάλιστα ανάρτησε φωτογραφία από σύλληψη «τεντιμπόη» τη δεκαετία του 1960, ο οποίος είχε κρεμασμένο μπροστά του χαρτόνι που έγραφε: «Πέταξα γιαούρτι στον καθηγητή μου» –προκαλώντας έτσι ιδιόμορφους συνειρμούς και συνδυασμούς για την «τιμωρία» του από την ΕΛ.ΑΣ.
Ο «κουκουλοφόρος» ένστολος όμως μάλλον σε τίποτα δεν έχει να κάνει με… αναρχία, όπως θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος. Η εργασία που δηλώνει είναι –μετά την… πρεσβεία της Κολομβίας –υπάλληλος στην «Ξαπλόπουλος ΑΕ» (συνεχίζοντας βεβαίως την προσφορά του στα Σώματα Ασφαλείας). Παράλληλα προχώρησε σε νέες αναρτήσεις με… κυβικά μέτρα λουλουδιών στο τραπέζι του, με μπουκάλια ποτά, πούρα κ.ά., προσφέροντας ασφαλώς τα μέγιστα στην αστυνόμευση της περιοχής όπου υπηρετεί τώρα.

HeliosPlus