Εμποδίστηκε η πρόσβαση της ΠΟΕΔΗΝ στο Μαξίμου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΟΕΔΗΝ. Στους συγκεντρωμένους δεν επιτράπηκε να μπουν στην Ηρώδου Αττικού και να φτάσουν στο Μαξίμου, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στην οδό Λυκείου, πίσω από Μαξίμου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΟΕΔΗΝ.

Στους συγκεντρωμένους δεν επιτράπηκε να μπουν στην Ηρώδου Αττικού και να φτάσουν στο Μαξίμου, με αποτέλεσμα να βρίσκονται πίσω από το Μαξίμου, στη συμβολή Ρηγίλλης και Μουρούζη.

Οι ίδιοι έκοψαν τούρτα για τα δύο χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρεται για την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο όπως αναφέρει «κατέρρευσε», σημειώνοντας ότι σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, στην Ελλάδα οι δημόσιες δαπάνες υγείας ανέρχονται στο 5% του ΑΕΠ, ενώ στην Μεγάλη Βρετανία, στην οποία ασκείται κριτική για κατάρρευση του συστήματος υγείας είναι 7,7% του ΑΕΠ, έναντι 8,6% στη Γαλλία και 9,4% στην Γερμανία.

Αναφέρει ότι για το 2017, οι δημόσιες δαπάνες υγείας «είναι μειωμένες κατά 200 εκατ. ευρώ, η επιχορήγηση στα νοσοκομεία παραμένει στα επίπεδα του 2016 (1.156.000.000 ευρώ), μειωμένη από το 2015 κατά 350.000.000 ευρώ, ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων αγγίζουν το 1,8 δισ. ευρώ».

Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για «μηδενικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μεγάλες ελλείψεις υγειονομικού, χειρουργικού υλικού, αναλώσιμων, φαρμάκων και για ασυντήρητο ιατρικοτεχνολογικό εξοπλισμό».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk