Την προστασία της πολιτείας ζητούν εισαγγελείς και δικαστές

Διασφάλιση των συνθηκών στις οποίες ασκούν τα καθήκοντά τους δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, ζητεί από την Πολιτεία, με ανακοίνωση της, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.
Με αφορμή τις επιθέσεις με εκρηκτικούς μηχανισμούς και τις «επισκέψεις» διαμαρτυρίας σε σπίτια δικαστικών, η Ένωση ζητεί ουσιαστικά προστασία, συνδέοντας μάλιστα το ζήτημα με τυχόν δημοσιοποίηση των ηλεκτρονικών δηλώσεων πόθεν έσχες των δικαστικών.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Οι επιθέσεις με εκρηκτικούς μηχανισμούς και οι «επισκέψεις» διαμαρτυρίας σε κατοικίες δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών έχουν αυξηθεί ανησυχητικά το τελευταίο διάστημα. Τέτοιες ενέργειες είναι απρόσφορες στην άσκηση «πίεσης» σε δικαστές και εισαγγελείς, γεγονός που αποδεικνύεται έμπρακτα από τη μέχρι σήμερα στάση και προσήλωσή τους στο συνταγματικό τους καθήκον. Από την άλλη μεριά επαληθεύονται οι ανησυχίες του Δικαστικού Σώματος για τις συνέπειες που θα έχει η τυχόν δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων στις ηλεκτρονικές δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης. Καθήκον της Πολιτείας είναι η διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών για την ανεμπόδιστη άσκηση του δικαστικού μας έργου».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk