Ο Μητσοτάκης, ο Ρέμος και η κρίση

Δεν συμβαίνει συχνά, ένας λαϊκός τραγουδιστής να συναντά έναν αρχηγό κόμματος, έναν εν αναμονή πρωθυπουργό, όπως τον αποκαλούν οι συνεργάτες του…

Δεν συμβαίνει συχνά, ένας λαϊκός τραγουδιστής να συναντά έναν αρχηγό κόμματος, έναν εν αναμονή πρωθυπουργό, όπως τον αποκαλούν οι συνεργάτες του. Τι ήταν λοιπόν αυτό που ώθησε τον Αντώνη Ρέμο (φωτογραφία) να συναντηθεί στα γραφεία της ΝΔ με τον Κυρ. Μητσοτάκη; Πώς κλείστηκε το ραντεβού, τι συζητούσαν τόση ώρα, πίσω από τις κλειστές πόρτες; «Η ζωή στην Ελλάδα έχει γίνει δύσκολη, ζήτησα μέσω κοινών γνωστών μας να συναντηθώ με τον κ. Μητσοτάκη για να του εκφράσω τους προβληματισμούς μου. Το ραντεβού κλείστηκε» και έτσι ο κ. Ρέμος, όπως λέει, βρέθηκε να συνομιλεί στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κάτι όμως που δεν συμβαίνει με τους περισσότερους βουλευτές της ΝΔ που ζητούν ραντεβού με τον αρχηγό τους και ακόμη περιμένουν…
nnn

Προτού όμως σας περιγράψω τους προβληματισμούς του κ. Ρέμου, έχουν, νομίζω, σημασία τα παρακάτω: Πρώτον, ο δημοφιλής τραγουδιστής δεν σκοπεύει να αναμειχθεί στην πολιτική, δεύτερον, ο πρόεδρος της ΝΔ λέει ότι θα συναντάται με όποιον κρίνει ώστε να διευρύνει τις γνώσεις του για τα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία και τρίτον, τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και ο Ρέμος έμειναν… εκστασιασμένοι ο ένας από τον άλλον: «Είναι σοβαρός άνθρωπος, δεν τον γνώριζα καθόλου, μου έκαναν εντύπωση και οι γνώσεις του και οι προτάσεις του» μου είπε ο κ. Μητσοτάκης: «Είναι προσγειωμένος πολιτικός, δεν έχει μέσα του την εξουσιολαγνεία, ακούει τον συνομιλητή του και εμφανίζεται πρόθυμος να λύσει προβλήματα» μου είπε από την πλευρά του ο κ. Ρέμος.

Ποιον τραγουδιστή θαυμάζει ο Κυριάκος
Ρέμος και Μητσοτάκης μίλησαν και για μουσική. Αν και δεν πήγε ποτέ του ο πρόεδρος της ΝΔ να ακούσει τον Αντώνη Ρέμο, ωστόσο του είπε ότι όταν θέλει να χαλαρώσει, αυτό που ακούει είναι μόνον ελληνική μουσική. Στο σπίτι του μόλις μπαίνει βάζει ελληνικά τραγούδια (όχι όμως τα λεγόμενα καψουροτράγουδα), αλλά ποιοτικά τραγούδια, και αγαπημένος του τραγουδιστής όλων των εποχών, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, είναι ο Κώστας Χατζής και το αγαπημένο τραγούδι… «όταν κοιτάς από ψηλά…» (αυτό που λέει «πολύ με πίκρανες, ζωή / μακριά θα φύγω ένα πρωί / θα ανέβω σ’ ένα αεροπλάνο / να δω τον κόσμο από εκεί πάνω…).

«Πληρώνω και πληρώνομαι…»

«
Είμαστε άνθρωποι και εμείς, ζούμε στην κοινωνία, πληρώνουμε φόρους, πληρωνόμαστε από τον κόσμο, και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τα αντιμετωπίζουν όλοι οι πολίτες. Εχουμε προβληματισμούς για το πού πάνε η κοινωνία, οι μετανάστες, οι φόροι, η ακρίβεια»
λέει ο κ. Ρέμος, με τη σημείωση ότι οι πρώτοι που πλήρωσαν την κρίση από το 2005 ήταν οι τραγουδιστές, όταν τα μαγαζιά έκλειναν το ένα μετά το άλλο και αυτό που είπε στον κ. Μητσοτάκη ήταν ότι και οι τραγουδιστές είναι ενεργοί πολίτες και θέλουν να ενεργοποιηθούν, φτάνει να μην τους περιφρονούν και να τους απαξιώνουν οι πολιτικοί, γιατί και το τραγούδι και η μουσική μπορούν να προσφέρουν.

Και βουλευτής και υπουργός
Αλλά πώς υποδέχθηκαν οι γαλάζιοι βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ αυτή την απρόσμενη συνάντηση Ρέμου – Μητσοτάκη; Με μπόλικη καχυποψία. Οι περισσότεροι προεξοφλούσαν ότι ο κ. Ρέμος θα είναι υποψήφιος βουλευτής και μάλιστα στην Α’ ή Β’ Θεσσαλονίκης. Αλλοι ότι έκλεισε deal με τον κ. Μητσοτάκη για εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας και άλλοι, οι πλέον καχύποπτοι, είπαν ότι ενδεχομένως να είναι ο επόμενος υπουργός ή υφυπουργός Πολιτισμού στη μελλοντική κυβέρνηση της ΝΔ: «Αστειότητες, μία φορά αναμείχθηκα στα κοινά, τότε με τον Ηρακλή, και το πλήρωσα πολύ ακριβά» τους απαντά χαμογελώντας ο κ. Ρέμος.

Ο έρως χρόνια δεν κοιτά…
Και η ζωή στους πολιτικούς συνεχίζεται, ακόμη και τον καιρό του Μνημονίου. Υπουργός, για παράδειγμα, περιμένει παιδί από τη σύντροφό του. Γαλάζια βουλευτής, αν και κάποιας ηλικίας, αρραβωνιάστηκε, ενώ μια άλλη, επίσης βουλευτής, μόλις χώρισε από πρώην υπουργό. Πού άλλες εποχές που οι πολιτικοί ενημέρωναν τους αρχηγούς των κομμάτων για όποιες αλλαγές είχαν στην οικογενειακή ή την προσωπική τους κατάσταση. Ηταν τότε που ζητούσαν οι αρχές το απαράδεκτο πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων, το οποίο όταν επιτέλους καταργήθηκε, καταργήθηκε και η έγκριση του αρχηγού για γάμο από βουλευτές του.

Ηταν τυπική υποχρέωση, πλην όμως οι περισσότεροι το τηρούσαν. Και ένας από αυτούς, βουλευτής περιφέρειας της τότε Ενωσης Κέντρου, ετών 68, επρόκειτο να νυμφευθεί για δεύτερη φορά μια πολύ νεότερή του (ετών 32). Δεν ήξερε πώς να το ανακοινώσει στον αυστηρό πρωθυπουργό και αρχηγό του κόμματός του, τον Γεώργιο Παπανδρέου. Βρήκε την ευκαιρία στην ψήφιση του προϋπολογισμού.

Η ατμόσφαιρα, συνήθως παραμονές Χριστουγέννων, ήταν πανηγυρική και ο συγκεκριμένος βουλευτής, μαζί με τα χρόνια πολλά που ευχήθηκε και τα συγχαρητήρια που έδωσε, το «πέταξε» δειλά στον τότε πρωθυπουργό: «Κύριε Πρόεδρε, με την ευκαιρία, σας πληροφορώ ότι θα έλθω εις γάμου κοινωνία…». Ο Γεώργιος Παπανδρέου ρώτησε να μάθει την ηλικία της «νεαράς». Οταν ο βουλευτής τού την αποκάλυψε υπήρξε μια στιγμή αμηχανίας, που για να τη σπάσει του είπε: «Δεν βαριέστε, κύριε Πρόεδρε, ο έρως χρόνια δεν κοιτά». Και ο Παπανδρέου τον κοίταξε με εκείνο το βλέμμα το ειρωνικό και του είπε: «Την ημέρα. Αλλά τη νύχτα τι γίνεται;».

Η Ηρώ της Αντιπροεδρίας

Και η αντιπροεδρία θέλει την νεαρά της. Την ίδια πρακτική που εφάρμοσε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας τοποθετώντας σε θέσεις κλειδιά νεαρές κυρίες (Αχτσιόγλου, Νοτοπούλου κτλ) ακολούθησε προσφάτως και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ι. Δραγασάκης αναβαθμίζοντας μετακλητή υπάλληλο που υπηρετούσε στο πολιτικό του γραφείο σε θέση Διευθύντριας του Πολιτικού Γραφείου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης.

Πρόκειται για την Ηρώ Ζαβογιάννη, η οποία από το Νοέμβριο του 2015 παρείχε τις υπηρεσίες της στην Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης και πλέον θα αναλάβει το απαιτητικό έργο της διεύθυνσης του γραφείου του Αντιπροέδρου. Αλλά η εκπάγλου καλλονής (!) κ. Ζαβογιάννη, 33 ετών, εμφανίζεται ατρόμητη στην δουλειά και έχει εμπειρία από τη δημόσια υπηρεσία. Η ίδια υπήρξε υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές και υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Κυριακάκη.

***
Η κ. Ζαβογιάννη μπορεί κάλλιστα να καυχιέται ότι είναι η συνεργάτιδα κυβερνητικού αξιωματούχου με τα περισσότερα… μεταπτυχιακά. Τρία παρακαλώ. Περισσότερα απ΄αυτά της κυρίας Αχτσιόγλου. Εκτός από το πτυχίο που διαθέτει από το Πολιτικό της Νομικής Αθηνών διαθέτει μεταπτυχιακό στα «Ανθρώπινα Δικαιώματα» από το Πανεπιστήμιο του Κέντ, μεταπτυχιακό στην «Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία» από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακό στη «Διεθνή Ιατρική: Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» από το ίδιο πανεπιστημιακό ίδρυμα.

HeliosPlus

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk