Ημερίδα, με τίτλο «Η συμβολή των εκπαιδευτικών στην ενίσχυση και ψυχοπαιδαγωγική προσέγγιση των μαθητών / μαθητριών με υψηλές ικανότητες», θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017, ώρα 10.0-14.00, στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης –ΑΣΠΑΙΤΕ (Αμαρούσιο, Σταθμός «Ειρήνη», αίθουσα 203-204).
Η εκδήλωση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, στελέχη εκπαίδευσης, παιδαγωγούς και ψυχολόγους, αλλά και όλους όσοι ενδιαφέρονται για θέματα διαφοροποίησης της εκπαίδευσης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά διαφορετικές ανάγκες και ικανότητες μέσα στο σχολικό περιβάλλον.
Η ημερίδα διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία για την Προαγωγή της Εκπαίδευσης των Δημιουργικών / Χαρισματικών / Ταλαντούχων Παιδιών και Εφήβων (ΔηΧαΤαΠΕ), με την ευγενή χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ιωάννη Σ. Λάτση», σε συνεργασία με το Κέντρο Ανάπτυξης της Δημιουργικότητας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το ΕΠΕΣ του Βαρβακείου Προτύπου Γυμνασίου.
Σκοπός της είναι να προσεγγίσει την ομάδα του μαθητικού πληθυσμού που χαρακτηρίζεται από υψηλές ικανότητες, χαρίσματα και ταλέντα, και να αναδείξει την καθημερινότητά τους, τις διαφορετικές ανάγκες στο σχολικό πλαίσιο κυρίως των εφήβων της ομάδας αυτής, τις ιδιαίτερες δυσκολίες τους όταν το σχολικό περιβάλλον δεν ανταποκρίνεται στις διαφορετικές ικανότητες και ανάγκες τους, καθώς και τους ενδεχόμενους κινδύνους που μπορεί να παρεμποδίσουν την ομαλή τους ανάπτυξη και προσαρμογή.