Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο, είχε σήμερα, Τετάρτη, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του δημάρχου να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τα προβλήματα της Αθήνας και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει.

Μετά τη συνάντηση, ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι διαπίστωσε ταυτότητα αντιλήψεων και για τις αιτίες των προβλημάτων και για τις λύσεις που πρέπει να εξευρεθούν. «Πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να κρατάμε τους διαύλους ανοικτούς με τα πολιτικά κόμματα και, βεβαίως, με τα πολιτικά κόμματα εκείνα, τα οποία διαπνέονται από ανανεωτικές και εκσυγχρονιστικές αντιλήψεις μεταρρυθμιστικού χαρακτήρα. Συμφωνήσαμε με τον κ. Θεοχαρόπουλο και το επιτελείο του σε μια τακτική επικοινωνία για τα προβλήματα της Αθήνας» επισήμανε.

«Πράγματι, έχουμε μια συναντίληψη, την οποία βέβαια δεν την διαπιστώνουμε σήμερα για πρώτη φορά, καθώς η σχέση μας έρχεται από την πρώτη θητεία του στη δημοτική αρχή» είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος και τόνισε την ανάγκη ύπαρξης προοδευτικών πολιτικών για να ξεπεραστεί η κρίση.

«Εμείς θα είμαστε αρωγοί στον Δήμο, στην προσπάθεια επίλυσης αυτών των προβλημάτων. Είμαστε στο πλευρό του δημάρχου και της δημοτικής αρχής, με στόχο την επίλυση αυτών των χρόνιων προβλημάτων. Για παράδειγμα η ασφάλεια είναι δικαίωμα των πολιτών και δυστυχώς η κυβέρνηση και σε αυτόν τον τομέα παίρνει κάτω από τη βάση ή μάλλον δεν πλησιάζει καν την βάση» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

«Η κυβέρνηση είναι αναποτελεσματική σε όλα τα θέματα, δεν υπάρχει κατάλληλος συντονισμός, όπως για παράδειγμα στο προσφυγικό, μεταξύ κράτους, αυτοδιοίκησης, ΜΚΟ, που θα επιλύει τα προβλήματα. Αυτή η κυβέρνηση θα πρέπει να φύγει και να υπάρξει μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης για τη χώρα» τόνισε και υπογράμμισε την συναντίληψη με τον κ. Καμίνη για το πώς αντιμετωπίζονται τα προβλήματα της χώρας με προοδευτικό τρόπο, με διαρθρωτικές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, που θα λύνουν τα προβλήματα, μακριά από στερεότυπα και βεβαιότητες του παρελθόντος και δεν αποτελούν τη λύση για το σήμερα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η υπεύθυνη του Τομέα Αυτοδιοίκησης του κόμματος, Έφη Πάγκαλου, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Γιώργος Σιακαντάρης και Δημήτρης Χατζησωκράτης, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιάννης Αργυρός, η διευθύντρια του γραφείου του δημάρχου, Μαρία Λογοθέτη και ο υπεύθυνος Τύπου του δημάρχου, Γιώργος Σταματόπουλος.