Εκπαιδευτές, εκπαιδευόμενοι και καλεσμένοι πραγματοποίησαν χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο 2ο «Σχολείο δεύτερης ευκαιρίας» στις φυλακές της Λάρισας.

Οι εκπαιδευόμενοι, έγκλειστοι στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας, είδαν την αγάπη μέσα από εξαιρετικά κείμενα όπως τον «Μικρό Πρίγκιπα» του Σαιντ-Εξυπερύ, το «Ανέβα» του Λουντέμη, τον «Ερωτόκριτο» του Χορτάτση και τον «Ύμνο της Αγάπης» του Απόστολου Παύλου.

Όλα τα κείμενα τα παρουσίασαν με θεατρική αφήγηση εκπαιδευόμενοι από διάφορες χώρες του κόσμου.
Εκπαιδευόμενοι διάβασαν επίσης στη γλώσσα τους ευχές που έγραψαν σε χριστουγεννιάτικες κάρτες, τις οποίες μοίρασαν στη συνέχεια στους καλεσμένους της γιορτής.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που απόφοιτος του 2ου ΣΔΕ Λάρισας διάβασε με έμμετρο λόγο το γράμμα που έστειλε από το κελί του στη μητέρα του. Τέλος, μπαλίτσες με ευχές για το 2017 περνούσαν πάνω από τους επισκέπτες και τους εκπαιδευόμενους για να επιλέξουν μια ο καθένας.

Την επιμέλεια της γιορτής είχε η θεατρολόγος Μαρία Παπουτσή, η οποία προσφέρει εθελοντικό έργο στο Σχολείο.
Στο τέλος της εκδήλωσης οι εκπαιδευόμενοι έλαβαν γλυκίσματα, προσφορά συνεκπαιδευόμενου από την Κωνσταντινούπολη και μια σακούλα με είδη προσωπικής υγιεινής, προσφορά των Εκπαιδευτηρίων Μ. Ράπτου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος Οικονομίας και Ανάπτυξης Παναγιώτης Νταής, οι Εισαγγελείς Εφετών Ελένη Μετσοβίτου και Σοφία Αποστολάκη, η Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας Χρύσα Βουλγαράκη, ο πρόεδρος της ΓΕΧΑ Δημήτριος Οικονόμου, εκπρόσωποι του Ν.Π.Ι.Δ. «Διέξοδος», του Ι.Ψ.Α., του ΣΜΟΥΘ, των Εκπαιδευτηρίων Μ.Ράπτου, εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑΛ Λάρισας, όπου φοιτούν απόφοιτοι του 2ου ΣΔΕ Λάρισας κ.α.