Αθώες οι οροθετικές που διαπομπεύθηκαν το 2012

Αθώες κήρυξε σήμερα, Παρασκευή, το 4ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας τις οροθετικές γυναίκες, οι οποίες είχαν συλληφθεί το 2012, με την κατηγορία ότι «μετέδιδαν τον ιό του HIV/AIDS». Πρόκειται για τις έντεκα τοξικομανείς τα προσωπικά στοιχεία των οποίων είχαν δημοσιοποιηθεί επί υπουργίας Ανδρέα Λοβέρδου.

Αθώες έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας τις οροθετικές εκδιδόμενες γυναίκες για την υπόθεση του 2012, οι οποίες κατηγορούνταν για βαριά σωματική βλάβη. Το ακροατήριο υποδέχτηκε την απόφαση με χειροκροτήματα και δάκρυα χαράς.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την αθώωση τους: «Δεν θα αναφερθώ σε όσα προέκυψαν, κατά την ακροαματική διαδικασία, αλλά σε όσα δεν προέκυψαν» ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός, και συνέχισε: «δεν προέκυψε ουδόλως ότι εκδίδονταν, ουδόλως ότι ερχόντουσαν σε σαρκική επαφή χωρίς χρήση προφυλακτικού με άλλα άτομα, ουδόλως – εκτός της πρώτης κατηγορούμενης – ότι γνώριζαν την οροθετικότητά τους. Προϋπόθεση για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης είναι ο δόλος, η μη χρήση προφύλαξης. Δεν χρειάζεται να επεκταθώ περαιτέρω. Ζητώ να παύσει η ποινική δίωξη για όσες έχουν αποβιώσει και να αθωωθούν οι υπόλοιπες κατηγορούμενες».

Οι κατηγορούμενες είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες.

«Με βοηθούσε η οικογένεια μου και κατά καιρούς έβρισκα δουλειές για να εξασφαλίσω χρήματα», είπε μια εκ αυτών. «Έκανα πολλές προσπάθειες για να απεξαρτηθώ στο ΚΕΘΕΑ, μετά από 4 χρόνια αποφοίτησα από το Πανεπιστήμιο, έχω αναλάβει την κόρη μου, και νοιώθω ισότιμα με τους άλλους. Το πως ήμουν και πως είμαι είναι δυο διαφορετικά πράγματα».

«Την οροθετικοτητα τη θυμάμαι μόνο το βράδυ που πρέπει να πάρω το φάρμακο μου, ποτέ άλλοτε μέσα στην ημέρα».

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk