Δημόσια συγγνώμη ζήτησε για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ για τις παλιές πρακτικές του οργανισμού που οδήγησαν σε διαπόμπευση 11 οροθετικών γυναικών.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ κατέθεσε σήμερα, Τρίτη, ως μάρτυρας στη δίκη υπεράσπισης των 11 οροθετικών γυναικών που είχαν συλληφθεί το 2012 με την κατηγορία ότι εκδίδονταν και μετέδιδαν τον ιό του HIV/ AIDS.

Ο κ. Ρόζενμπεργκ στην κατάθεσή του υποστήριξε ότι «ο σεβασμός του ιατρικού απορρήτου και των ατομικών δικαιωμάτων του ασθενούς βρίσκεται στο επίκεντρο της αποστολής του ΚΕΕΛΠΝΟ για την προστασία της Δημόσιας Υγείας». Και για άλλη μια φορά ζήτησε δημόσια συγγνώμη για τις παλιές πρακτικές του Οργανισμού που οδήγησαν σε διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών.

Υπενθυμίζεται ότι το 2012 είχαν συλληφθεί συνολικά 32 γυναίκες για σκοπούμενη σωματική βλάβη, ως εκδιδόμενες οροθετικές και φωτογραφίες και λοιπά προσωπικά δεδομένα τους είχαν δοθεί στη δημοσιότητα για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Από αυτές, οι οκτώ έχουν αθωωθεί, ενώ 11 αντιμετωπίζουν κατηγορίες και η δίκη τους βρίσκεται σε εξέλιξη. Να σημειωθεί ότι, μια εκ των συλληφθέντων γυναικών είχε θέσει τέρμα στη ζωή της το Νοέμβριο του 2014, μη αντέχοντας τη δημόσια διαπόμπευση.