• Αναζήτηση
  • Αβγά με σάλτσα ντομάτας και γραβιέρα

    Η γραβιέρα Νάξου θα δώσει στο πιάτο ήπια γεύση, ενώ η κρητική πικάντικη

    Υλικά (για 2 άτομα)

    2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον, για τα σκεύη
    1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
    1 κ.γ. μπούκοβο, σε σκόνη
    450 γρ. σάλτσα ντομάτας, σπιτική
    ½ κ.γ. αλάτι
    2 αβγά
    40 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
    2 κ.σ. μαϊντανό ή βασιλικό, ψιλοκομμένο

    Εκτέλεση

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε δύο πυρίμαχα κεραμικά φορμάκια.
    Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και τα σoτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και το αλάτι και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά της σάλτσας.

    Μοιράζουμε τη σάλτσα στα φορμάκια, σπάμε από ένα αβγό σε κάθε φορμάκι, πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα και ψήνουμε για 10-12 λεπτά, ώσπου να σταθεροποιηθεί το ασπράδι, αλλά ο κρόκος να παραμείνει ρευστός. Πασπαλίζουμε με τα φρέσκα μυρωδικά και σερβίρουμε με φρέσκο ή φρυγανισμένο ψωμί.

     

    Γευσιγνώστης
    Σίβυλλα
    Helios Kiosk