ΙΣΑ: Πολάκης και Μπασκόζος νομίζουν ότι θα αποφύγουν τις ευθύνες τους

Για αποφυγή ευθυνών κατηγορεί το υπουργείο Υγείας ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στην υπόθεση του υπό κατάληψη κτιρίου στα Πατήσια και τις συνθήκες υγιεινής σ’ αυτό. Με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για τακτική «Δεν είδα, δεν άκουσα, δεν με αφορά» από την πλευρά των κ.κ. Πολάκη και Μπασκόζου, υποστηρίζοντας ότι κρύβονται πίσω από την ανακοίνωση της Διοίκησης του Γ.Ν.Ν.Ιωνίας «Κωνσταντοπούλειο-Πατησίων».

Για προσπάθεια να αποφύγει την ευθύνη κατηγορεί το υπουργείο Υγείας ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στην υπόθεση του υπό κατάληψη κτιρίου στα Πατήσια και τις συνθήκες υγιεινής σ’ αυτό. Με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για τακτική «Δεν είδα, δεν άκουσα, δεν με αφορά» από την πλευρά των κ.κ. Πολάκη και Μπασκόζου, υποστηρίζοντας ότι κρύβονται πίσω από την ανακοίνωση της Διοίκησης του Γ.Ν.Ν.Ιωνίας «Κωνσταντοπούλειο-Πατησίων».

«Αντί να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν, κρύβονται πίσω από την ανακοίνωση της Διοίκησης του Γ.Ν.Ν.Ιωνίας ‘Κωνσταντοπούλειο-Πατησίων’, στην οποία αναφέρεται ότι το υπό κατάληψη κτίριο δεν ανήκει στο Νοσοκομείο, αλλά βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε αυτό. Λες κι ό ένας τοίχος που χωρίζει τα δύο κτίρια είναι αρκετός για να κρατήσει μακριά τις όποιες μολυσματικές ασθένειες. Λες και δεν έχουν αξία οι ζωές των προσφύγων και μεταναστών που ζουν σε άθλιες συνθήκες υγιεινής, μερικά μέτρα μακριά από το Νοσοκομείο», αναφέρει ο ΙΣΑ σε ανακοίνωση του.

Έκθεση των Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας για τις συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στο υπό κατάληψη από αλληλέγγυους κτίριο της οδού Χαλκίδος 19, στα Πατήσια χαρακτηρίζει την κατάσταση «υγειονομική βόμβα» στο κέντρο της Αθήνας.

Στο εν λόγω κτίριο έχουν βρει στέγη πρόσφυγες και μετανάστες, ωστόσο, λόγω έλλειψης υποδομών, λύματα πλημμυρίζουν τους γύρω δρόμους απειλώντας την υγεία των προσφύγων, όσο και τη δημόσια υγεία.

Ο ΙΣΑ κατηγορεί τους κ.κ. Πολάκη και Μπασκόζο ότι επιλέγουν την τακτική «δεν είδα, δεν άκουσα, δεν με αφορά» νομίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα αποφύγουν τις ευθύνες τους και προειδοποιεί ότι «ή θα αποφασίσουν επιτέλους να ασκήσουν τις αρμοδιότητές τους, ή θα τους αναγκάσουμε να παραιτηθούν».

Μαίρη Μπιμπή

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk