Πάντα ξέραμε ότι οι Βίκινγκς ήταν λαός με σωματική ρώμη χάρη στην οποία κατέκτησαν τη Βόρεια Ευρώπη. Πάντα θέλαμε οι άντρες μας να έχουν το παράστημα, τη διάπλαση και το αγέρωχο ύφος ενός πολεμιστή των Βίκινγκς. Ο θαυμασμός για τους Σκανδιναβούς του Μεσαίωνα έγινε ακόμη μεγαλύτερος όταν αρχίσαμε να βλέπουμε τη σειρά «Vikings» στο History Channel. Τώρα, ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε στην Αμερική εξηγεί στους άντρες πώς μπορούν να γίνουν σύγχρονοι Βίκινγκς.
Στο «How to Become a Modern Viking» (εκδ. CreateSpace) ο μηχανικός υπολογιστών Λίαμ Γκούντινγκ εξηγεί πώς έχασε από τη μια στιγμή στην άλλη την εταιρεία του, το σπίτι του, την αρραβωνιαστικιά του και – το κυριότερο – τον ανδρισμό του. Καταρρακωμένος από την κατάθλιψη, αποφάσισε να ξαναχτίσει το σώμα και το μυαλό του σαν να ήταν πολεμιστής των Βίκινγκς.

Η απελευθερωτική δύναμη της μυθολογίας, η απενοχοποιημένη περηφάνια τού να χτίζεις ένα δυνατό και μυώδες σώμα, η πεποίθηση ότι μπορείς να πετύχεις τα πάντα στη ζωή συνθέτουν το πλαίσιο χάρη στο οποίο νίκησε την κατάθλιψη. Το ότι ο Λίαμ έγινε ένας σύγχρονος Βίκινγκ τον βοήθησε να γίνει ξανά άντρας. Να χτίσει τον εαυτό του πιο δυνατό από πριν, να αγκαλιάσει το σώμα και το πνεύμα που του εξασφάλισε η φυσική εξέλιξη του είδους και να απομακρύνει όλες τις αλυσίδες και τους περιορισμούς της σύγχρονης δυτικής κοινωνίας. Το ταξίδι του από την κατάθλιψη στον θρίαμβο του πολεμιστή έγινε το υλικό για να γράψει αυτό το βιβλίο.

Life coaching
Οσα μάθαμε από τους Βίκινγκς για τη ζωή.
1. Η πλάτη σου είναι προστατευμένη μόνο όταν έχεις έναν συμπολεμιστή δίπλα σου.

2.
Υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από τον πλούτο.

3.
Ποτέ μη χαλάς την ειρήνη που έχουν κάνει μεταξύ τους καλοί άνθρωποι.

4.
Οι παλιοί φίλοι πρέπει να είναι οι τελευταίοι που θα αποχωριστείς.

5.
Λίγα πράγματα αποκαλύπτουν τόσο καθαρά μια άρρωστη ψυχή, όσο το να μη δέχεται το καλό.

6.
Οταν ξεκινάς από λάθος βάση, δεν έχεις προοπτική.

7.
Μια ιστορία είναι μισή όταν τη διηγείται μόνο ένας. Χρειάζονται πάντα δύο απόψεις.

8.
Η σιωπή μπορεί να σώσει και τον πιο χαζό.

9.
Τα μάτια δεν μπορούν να κρύψουν τον έρωτα μιας γυναίκας για έναν άντρα.
Πρωτεϊνούχο σέικ Spiru-Tein Whey Vanilla της Nature’s Plus, ένα ιδανικό συµπλήρωµα διατροφής για αθλητές, αθλούµενους και για όσους αναζητούν ένα φυσικό γεύµα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη για άµεση ενέργεια. Επίσης, µπορεί να χρησιµοποιηθεί ως υποκατάστατο γεύµατος για τον έλεγχο του σωµατικού βάρους.
Μυϊκή τροφή

Με ύψος 1,95 Μ., βάρος 108 κιλάκαι µακριά γενειάδα, ο Λίαµ Γκούντινγκ µοιάζει να έχει έρθει κατευθείαν από τα καράβια των Βίκινγκς.

Σήκωσε την μπάρα: «Το μυστικό είναι να μην επικεντρώνεσαι σε ένα σημείο του σώματος. Πρέπει να γυμνάζεις όλες τις μυϊκές ομάδες, από τις πιο μεγάλες (π.χ. πλάτη), προς τους μικρότερους μυς (π.χ. δικέφαλοι)». Με ποια βάρη; «Τα ελεύθερα (σε αντίθεση με τα μηχανήματα) είναι πιο λειτουργικά και γυμνάζουν πιο ολοκληρωμένα. Φροντίστε να σας ζορίζουν, δηλαδή να ζυγίζουν από 5 κιλά και πάνω. Τη γράμμωση δεν τη φέρνουν οι πολλές επαναλήψεις με λίγα βάρη, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Για μυϊκή υπερτροφία θα κάνετε σετ των 6-8 επαναλήψεων. Αν θέλετε δύναμη, θα μειώσετε τις επαναλήψεις αυξάνοντας τα βάρη, ενώ αν σας ενδιαφέρει περισσότερο η μυϊκή αντοχή, θα κάνετε το αντίθετο. Οι καλύτεροι τρόποι για να αυξήσετε την ένταση είναι η προοδευτική υπερφόρτωση και η ελαχιστοποίηση των διαλειμμάτων ανάμεσα στα σετ.

Η αξία της πρωτεΐνης:
Καταναλώνετε τουλάχιστον 2 γρ. πρωτεΐνης για κάθε κιλό του σωματικού σας βάρους κάθε μέρα. Προτιμήστε άπαχο κρέας (κοτόπουλο, γαλοπούλα, μοσχάρι). Μπορείτε επίσης να στραφείτε στο ψάρι, στα αβγά και στα γαλακτοκομικά. Για να προετοιμάσετε τους μυς για την προπόνηση, καταναλώνετε ένα ρόφημα (σέικ) με 20 γρ. πρωτεΐνης μισή ώρα νωρίτερα. Σε διάστημα 60 λεπτών αμέσως μετά την προπόνηση, καταναλώνετε άλλα 20 γρ. πρωτεΐνης σε μορφή σέικ. Το συνοδεύετε με υδατάνθρακες ταχείας καύσης (λευκό ψωμί, ψητή πατάτα). Η πρωτεΐνη πριν από τον ύπνο κάνει επίσης καλό. Η καζεΐνη, η κύρια πρωτεΐνη του γάλακτος, είναι μια καλή επιλογή, είτε σε ρόφημα πρωτεΐνης είτε σε μια κούπα τυρί κότατζ χαμηλών λιπαρών.