«Καλοτάξιδο το … Noor-1» μπορεί να ευχηθούν λιμενικοί, νομικοί κι όσοι έχουν παρακολουθήσει την πολύκροτη υπόθεση μεταφοράς τωνδύο τόνων ηρωίνηςμε το εν λόγω πλοίο. Κι αυτό ύστερα από την απόφαση – την Πέμπτη –του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να παραδώσει το καράβι, που είχε δημευθεί,στον ιδιοκτήτη του.

Κι έτσι το περιβόητο δεξαμενόπλοιο που προοριζόταν για «σκραπ» καιυπήρξαν τρεις διαδικασίες πλειστηριασμού από το ελληνικό δημόσιο για την πώλησή του – με τιμή εκκίνησης50.000 ευρώ – επιστρέφει στον πλοιοκτήτη του.
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, όπως και η σύζυγός του είχαν βρεθεί κατηγορούμενοι για την υπόθεση της μεταφοράς των δύο τόνων ηρωίνης. Ομως απηλλάγησαν από κάθε κατηγορία κι έτσι το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπάρχει κανένα νομικό κώλυμα, ώστε να πάρουν πίσω και να χρησιμοποιήσουν όπως … θέλουν το Noor-1.Χωρίς να μπορεί πλέον ν αποκλεισθεί το πλοίο αυτό που εξακολουθεί και βρίσκεται στην περιοχή της Βλύχας – να σαλπάρει για …νέα ταξίδιακαι να το δούμε να πλέει … «υπερήφανο» στη Μεσόγειο,στον Περσικό και αλλού…
Πάντως την ίδια ώρα πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι ίσωςυπάρξειδιαδικασία έφεσης από την Εισαγγελία στην απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που αφορά κατηγορούμενους του Noor-1 για τους οποίους έχει εκτιμηθεί ότι είχαν «ήπια ποινική μεταχείριση».