Χρησιμοποιώ το λάδι που περίσσεψε από τη συνταγή χοιρινή τηγανιά με σάλτσα πορτοκαλιού κονφί σουρώνοντάς το από το ταψί. Προσθέτω 3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και ανακατεύω.
Πλένω καλά εξωτερικά 6-8 πατάτες και τις βάζω σε ένα καθαρό ταψί. Περιχύνω με το λάδι που έχει πλέον άρωμα πορτοκαλιού. Προσθέτω 10 σκελίδες σκόρδο και 1-2 κλαδάκια θυμαριού. Σκεπάζω με τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο της προηγούμενης συνταγής και ψήνω στον φούρνο στην ύψιστη θερμοκρασία για 35-45 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος που έχουν οι πατάτες.
Βγάζω τις πατάτες και τις χονδροκόβω. Πασπαλίζω με θαλασσινό αλάτι και τις σερβίρω σε σαλατιέρα. Κόβω από πάνω 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, 1/2 ματσάκι μαϊντανό, τα φυλλαράκια και 2-3 κυδωνάτες φέτες από το πορτοκάλι κονφί της προηγούμενης συνταγής. Προαιρετικά, κόβω και 1 σφιχτή ντομάτα και βρέχω με λίγες σταγόνες λεμονιού (υλικά για 6 άτομα).
*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016.