Το OSRIS-Rex έτοιμο να βρει τα δομικά υλικά της ζωής

Η NASA ανακοίνωσε ότι στις 8 Σεπτεμβρίου θα εκτοξευτεί το σκάφος OSRIS-Rex το οποίο θα αναζητήσει τα δομικά υλικά της ζωής. Το σκάφος έχει ως προορισμό τον Bennu, έναν από τους περίπου 700 χιλιάδες αστεροειδής που ταξιδεύουν στο ηλιακό μας σύστημα. Το σκάφος θα χαρτογραφήσει και θα μελετήσει την επιφάνεια του. Επιπλέον θα συλλέξει δείγματα του αστεροειδή τα οποία θα φέρει πίσω στη Γη για ανάλυση. Στόχος της αποστολής είναι η ανακάλυψη συστατικών τα οποία αποτελούν δομικά υλικά του ηλιακού μας συστήματος με τους επιτελείς της αποστολής να ευελπιστούν ότι ίσως ανάμεσα στα δείγματα να υπάρχουν και κάποια από τα δομικά υλικά της ζωής.

''

H NASA ανακοίνωσε ότι αν δεν προκύψει κάτι απρόοπτο της τελευταίας στιγμής στις 8 Σεπτεμβρίου θα εκτοξευτεί το σκάφος OSRIS-Rex το οποίο θα αναζητήσει τα δομικά υλικά της ζωής. Το σκάφος έχει ως προορισμό τον Bennu, έναν από τους περίπου 700 χιλιάδες αστεροειδής που ταξιδεύουν στο ηλιακό μας σύστημα. Το σκάφος θα χαρτογραφήσει και θα μελετήσει την επιφάνεια του. Επιπλέον θα συλλέξει δείγματα του αστεροειδή τα οποία θα φέρει πίσω στη Γη για ανάλυση.

Στόχος της αποστολής είναι η ανακάλυψη συστατικών τα οποία αποτελούν δομικά υλικά του ηλιακού μας συστήματος με τους επιτελείς της αποστολής να ευελπιστούν ότι ίσως ανάμεσα στα δείγματα να υπάρχουν και κάποια από τα δομικά υλικά της ζωής. Ο Bennu επιλέχθηκε επειδή είναι ο πλησιέστερος αστεροειδής που διαθέτει μεγάλες ποσότητες άνθρακα ο οποίος υπάρχει σε όλες γνωστές μορφές ζωής. Μάλιστα στο ανθρώπινο σώμα ο άνθρακας είναι το δεύτερο (κατά μάζα) πιο άφθονο χημικό στοιχείο. Αν όλα πάνε καλά το OSRIS-Rex θα επιστρέψει με τα δείγματα στη Γη το 2023.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk