Ολοκληρώθηκε το έργο αναβάθμισης του αεροδρομίου της Πάρου, προϋπολογισμού 17,7 εκατ. ευρω από την τεχνική εταιρεία Intrakat.
Το σημαντικό για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού έργο, υλοποιήθηκε σε δύο φάσεις και τίθεται σε λειτουργία τη Δευτέρα 25/07/2016.
Η πρώτη φάση αφορούσε την κατασκευή του νέου διαδρόμου προσαπογειώσεων αεροσκαφών διαστάσεων 2.000μ x 30μ με επιχειρησιακό μήκος 1.400μ, συνδετήριων τροχοδρόμων, δάπεδο στάθμευσης αεροσκαφών, περιμετρικής-υπηρεσιακής οδού, χώρου εφοδίων, τεχνικών έργων αποστράγγισης, ηλεκτροφωτισμού και φωτοσήμανσης και έγινε με δημόσια χρηματοδότηση.
Με τη δεύτερη φάση έγινε η ανέγερση κτιρίου για την προσωρινή λειτουργία του αεροσταθμού και συγκεκριμένα η κατασκευή των κτιριακών και Η/Μ εγκαταστάσεων, η διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου και χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων, το υπόστεγο αποσκευών και τα συνοδά έργα, με χρηματοδότηση από την Olympic Air και τοπικές επιχειρήσεις της Πάρου, υπό την αιγίδα του Δήμου Πάρου.
Ο κ. Πέτρος Σουρέτης, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Intrakat, με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου δήλωσε: «Ολοκληρώθηκε ένα σημαντικό συγκοινωνιακό και τουριστικό έργο το οποίο συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, στη βέλτιστη εξυπηρέτηση της επιβατικής κίνησης και κατ’ επέκταση στην τουριστική ανάπτυξη της Πάρου και της Ελλάδας».