Αλ Τσαντίρι

Θεωρώ ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι μεγάλο ταλέντο. Και ήταν ασφαλώς επιτυχία του ΣΚΑΪ ότι ξεκίνησε με αυτόν τη νέα του χιουμοριστική εκπομπή.

Αλ Τσαντίρι | tovima.gr
Θεωρώ ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι μεγάλο ταλέντο. Και ήταν ασφαλώς επιτυχία του ΣΚΑΪ ότι ξεκίνησε με αυτόν τη νέα του χιουμοριστική εκπομπή.
Αν κατάλαβα καλά, η εκπομπή είναι κάτι σαν το «Αλ Τσαντίρι» αλλά χωρίς ΚΑΠΗ στην αίθουσα. Οταν λοιπόν ο Λαζόπουλος κάνει τον Πρωθυπουργό, γιατί να μην κάνει ο Πρωθυπουργός τον Λαζόπουλο;
Αυτό που μου αρέσει κυρίως στον Τσίπρα είναι η αμεσότητά του. Μιλάει για τα πιο σοβαρά θέματα με την ελαφρότητα του ταβλαδόρου στο καφενείο της γειτονιάς.
Βλέπεις έναν καθημερινό άνθρωπο που αφού αναλύσει πώς παίζονται τα ντόρτια στο «πλακωτό», εξηγεί τι πρόβλημα έχει ο Ομπάμα με τον Σόιμπλε. Σε καμία περίπτωση δεν δίνει την εντύπωση Πρωθυπουργού.
Είναι αλήθεια ότι τα κατορθώματα των ταβλαδόρων πάσχουν ενίοτε πραγματολογικά. Σου περιγράφουν ανύπαρκτες παρτίδες, ακριβώς όπως ο Τσίπρας μιλάει για φανταστικές διαπραγματεύσεις, επιτυχίες και λεβεντιές.
Και ιδεολόγος, βρε παιδί μου, ιδεολόγος. Εξήγησε ότι θέλει την απλή αναλογική για τη σωτηρία τής (αριστερής) ψυχής του και όχι για να μην πάρει το μπόνους ο Μητσοτάκης.

Ηταν η στιγμή που δακρυσμένος φώναξε στη Φώφη:

– Εσύ, τι ψυχή θα παραδώσεις, μωρή;

Προκειμένου να μαζέψει καμιά ψήφο θυμήθηκε τον Καραμανλή στην Κίνα, έκλαψε για τον Μεϊμαράκη, καταδίκασε το «βρώμικο ’89» και τους «επίορκους δικαστές» αλλά έριξε και μια ψεματούκλα ότι ο Στουρνάρας τον πίεζε να κλείσει τις τράπεζες.
Χαριτωμένο ήταν και το σκετσάκι με τον Βαρουφάκη. Είπε ότι του είχε ζητήσει «ένα σχέδιο για το τι θα συνέβαινε αν η χώρα έβγαινε από το ευρώ».

Μετά κάτι συνέβη που δεν αντελήφθη ο Τσίπρας και από το σχέδιο για το ευρώ φτάσαμε να κατεβάσουν τον στρατό να μας δέσουν.
Ευτυχώς το σχέδιο με τον στρατό ναυάγησε και γι’ αυτό τώρα το πάνε με τις τηλεοπτικές άδειες. Θέλει να πάρει εκπομπή σε όλα τα κανάλια και όχι μόνο στον ΣΚΑΪ.
Για την αναθεώρηση του Συντάγματος είπε το ακατανόητο:
«Το δημοψήφισμα ενδεχομένως να γίνει συμβουλευτικά. Θεσμικά αυτό που κατοχυρώνει τη συμμετοχή του λαού στην αναθεώρηση είναι η απλή αναλογική».

Δηλαδή, από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα!..
Παρά ταύτα, η εκπομπή ήταν καλή. Νομίζω ότι του αξίζει κάποια ημέρα να γίνει Πρωθυπουργός – μόλις παραιτηθεί ο Λαζόπουλος…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk