Σε νέα ιδιόκτητα γραφεία ο ΟΠΑΠ

Στο νέο του σπίτι μετακόμισε ο ΟΠΑΠ που άφησε το Περιστέρι και εγκαταστάθηκε στη Λεωφόρο Αθηνών. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του που ο ΟΠΑΠ αποκτά ιδιόκτητο κτίριο κεντρικών γραφείων.

Στο νέο του σπίτι μετακόμισε ο ΟΠΑΠ που άφησε το Περιστέρι και εγκαταστάθηκε στη Λεωφόρο Αθηνών. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του που ο ΟΠΑΠ αποκτά ιδιόκτητο κτίριο κεντρικών γραφείων. Πρόκειται για ένα σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο συνολικού εμβαδού άνω των 20.000 τετραγωνικών μέτρων. Ανταποκρίνεται πλήρως στις λειτουργικές ανάγκες του ΟΠΑΠ και αντανακλά, καλύτερα από ποτέ, το DNA του, ως μιας εταιρείας ψυχαγωγίας. Από την επένδυση θα προκύψουν για τον ΟΠΑΠ σημαντικά οικονομικά οφέλη από την εξοικονόμηση μισθωμάτων ύψους περίπου 2,3 εκατ. ετησίως.
Βασικά χαρακτηριστικά του νέου κτιρίου:
l 8 όροφοι με 12.000 τετραγωνικά μέτρα μεικτή επιφάνεια και επιπλέον 4 υπόγεια 10.000 τετραγωνικών μέτρων με 250 θέσεις στάθμευσης.
l Ως 1.000 θέσεις εργασίας με υψηλή αισθητική, εργονομία και πιστοποιημένα ποιοτικά υλικά κατασκευής.
lΑρχιτεκτονικός σχεδιασμός ώστε να αξιοποιούνται πλήρως όλοι οι χώροι και να μη «χάνεται» ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο.
l Πολλές αίθουσες συσκέψεων και εκπαίδευσης οι οποίες καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζομένων, των συνεργατών, των πελατών, των μετόχων κ.λπ.
l Σε κάθε όροφο υπάρχει διαφορετικός χρωματικός κώδικας, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό και ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον.
l Εξυπνα συστήματα διαχείρισης ενέργειας και φωτισμού, αντιμετώπισης πυρκαγιάς, ασφάλειας κτιρίου, αυτοματισμού γραφείου, επικοινωνίας.
l Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις για αυτόματο έλεγχο των λειτουργιών του κτιρίου, συστήματα αυτοματισμού για έλεγχο κτιριακών εγκαταστάσεων με το διεθνές σύστημα ΒΜS (Building Management Systems).
Οπως αναφέρουν από τον οργανισμό, η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ γύρισε σελίδα για τον οργανισμό και η απόκτηση των κτιριακών εγκαταστάσεων αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της νέας του εταιρικής κουλτούρας. Παρά τον βιομηχανικό χαρακτήρα της περιοχής, η νέα «γειτονιά» είναι ένα από τα πιο σημαντικά επιχειρηματικά σημεία-κλειδιά της Αθήνας, καθώς εκτός από το κτίριο του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, σε κοντινή απόσταση βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας Allianz, της μεγάλης ελληνικής καπνοβιομηχανίας Καρέλια, καθώς και γραφεία της εταιρείας τηλεπικοινωνιών WIND, της Alpha Bank και της Εθνικής Τράπεζας. Σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται εστίες πολιτισμού, όπως ο χώρος της Ακαδημίας Πλάτωνος και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με πολιτιστικές δράσεις, ενδιαφέροντα μουσεία και εκθέματα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk