Το 92ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης κέρδισε την προτίμηση του κόσμου και θα γίνει σαν καινούργιο φέτος το καλοκαίρι μέσα από το πρόγραμμα της Coca –Cola Τρία Εψιλον «Το Σχολείο που θέλεις». Μετά από την πρόταση του Συλλόγου Γονέων να συμπεριληφθεί το σχολείο στις υποψηφιότητες του Δήμου Θεσσαλονίκης, και με την κινητοποίηση γονέων, μαθητών, καθηγητών αλλά και της τοπικής κοινωνίας, το σχολείο κατέκτησε την πρώτη θέση ανάμεσα στα 9 συνυποψήφια σχολεία, με συνολικά 3.546 από τις 8.532 ψήφους της διαδικασίας, που έγινε μέσα από την ιστοσελίδα του προγράμματος.
Φιλοξενώντας 262 μαθητές σε 12 αίθουσες ενός κτηρίου του 1992, το 92ο Δημοτικό έχει στο ενεργητικό του επιτυχείς συμμετοχές σε ευρωπαϊκά προγράμματα και αθλητικές διακρίσεις, αντιμετωπίζει ωστόσο και σημαντικές ελλείψεις, κυρίως στους χώρους υγιεινής αλλά και στην άμεση ανάγκη διαμόρφωσης της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων.
Ο διευθυντής του Σχολείου, κ. Ευστράτιος Μποσδελεκίδης ανέφερε για την ανάδειξή του: «Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας με την υποστήριξη του Συλλόγου Διδασκόντων, αλλά και του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων των μαθητών, κατορθώσαμε να κερδίσουμε την πρώτη θέση. Ως Διευθυντής του Σχολείου θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την εξαιρετική πρωτοβουλία κοινωνικής εταιρικής ευθύνης, ευαισθησίας και προσφορά της εταιρείας Coca-Cola Τρία Έψιλον στο κοινωνικό σύνολο. Γνωρίζουμε ότι καταβάλει μεγάλη προσπάθεια υποστήριξης-ενίσχυσης του Πολιτισμού και της Παιδείας, έργο σπουδαίο και πολύ σημαντικό».
Η εταιρεία θα αναλάβει τις βελτιωτικές και επισκευαστικές εργασίες που απαιτούνται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ώστε τον Σεπτέμβριο, μαθητές και εκπαιδευτικοί, να ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά σε ένα σχολείο, όπως το θέλουν.
Φέτος, είναι η 5η χρονιά που η εταιρεία που υλοποιεί το βραβευμένο πρόγραμμα «Σχολείο που θέλεις» που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους Δήμους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης και τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων των σχολείων της περιοχής. Μέχρι σήμερα, με επένδυση που ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ, η εταιρεία έχει συμβάλλει στη βελτίωση του σχολικού περιβάλλοντος σε 12 σχολεία, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που συνολικά υποδέχονται κάθε χρόνο περισσότερους από 4.200 μαθητές και εκπαιδευτικούς, κινητοποιώντας ενεργά 150.000 πολίτες.