Πουτίγκα με καβουρμά σε αλμυρό κέικ

Kέικ: χτυπάω ελαφρά 4 αβγά σε ένα μπολ. Προσθέτω 10 ml έ.π. ελαιόλαδο, ½ κ.γ. αλάτι και πιπέρι. Ρίχνω σιγά σιγά 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ½ φακελάκι μαγιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη.

Ψιλοκόβω 80 γρ. λιαστές ντομάτες και 1 ματσάκι μάραθο και κόβω σε κύβους 80 γρ. φέτα. Τα ρίχνω στη ζύμη.

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 °C. Λαδώνω μια φόρμα για κέικ και ρίχνω το μείγμα. Ψήνω στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά.

Πουτίγκα: Στον κάδο του μίξερ χτυπάω με το φτερό 300 γρ. καβουρμά, αλατοπίπερο, 3 αβγά, 250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά και 250 ml γάλα. Μοιράζω σε 8 ατομικές φόρμες σιλικόνης, σε σχήμα ράβδου.

Ψήνω στον φούρνο στους 160°C μέχρι να σταθεροποιηθούν. Αφήνω να κρυώσουν και ξεφορμάρω τις μικρές πουτίγκες. Βάζω την καθεμία επάνω σε μια φέτα κέικ (υλικά για 8 άτομα).

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk