Μόνο οι τέσσερις από τους 35 συνολικά συλληφθέντες προφυλακίστηκαν τελικά για τη συμμετοχή στην αναφερόμενη μεγάλη εγκληματική οργάνωση ποινικών, κυρίως από τη Γεωργία,-που είχαν προχωρήσει σε εκατοντάδες κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες στην Αττική και η οποία εξαρθρώθηκε προ τριών ημερών από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών. Συνολικά στη δικογραφία αυτή καταγραφόταν η εμπλοκή περισσότερων των 150 αλλοδαπών.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε τεράστια έκπληξη στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που αναφέρονται σε «κίνδυνο ανατροφοδότησης της εγκληματικότητας».
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απόφαση των δικαστικών λειτουργών να μην προφυλακίσουν τους περισσότερους από τους κατηγορούμενους, παρότι είχαν βρεθεί αποτυπώματά τους στα διαμερίσματα που είχαν ληστευθεί, ήταν το γεγονός ότι δεν είχαν σταλεί οι δικογραφίες των επί μέρους υποθέσεων και δεν υπήρχαν τα επίσημα έγγραφα γι’ αυτά τα ευρήματα.
Επιπλέον ορισμένα από τα στοιχεία, όπως ανέφερε και ο δικηγόρος ορισμένων εκ των κατηγορουμένων κ. Κωνσταντίνος Γκέκοβιτς, χαρακτηρίσθηκαν «ασαφή».
Κατά πληροφορίες, στην απόφαση να προφυλακισθούν οι προαναφερθέντες τέσσερις κατηγορούμενοι επιβαρυντικό στοιχείο ήταν ότι είχαν βρεθεί κλοπιμαία στα σπίτια τους.