Πατατοσαλάτα με άρωμα πορτοκαλιού

Χρησιμοποιώ το λάδι που περίσσεψε από τη συνταγή χοιρινή τηγανιά με σάλτσα πορτοκαλιού κονφί σουρώνοντάς το από το ταψί. Προσθέτω 3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και ανακατεύω.

Πλένω καλά εξωτερικά 6-8 πατάτες και τις βάζω σε ένα καθαρό ταψί. Περιχύνω με το λάδι που έχει πλέον άρωμα πορτοκαλιού. Προσθέτω 10 σκελίδες σκόρδο και 1-2 κλαδάκια θυμαριού. Σκεπάζω με τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο της προηγούμενης συνταγής και ψήνω στον φούρνο στην ύψιστη θερμοκρασία για 35-45 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος που έχουν οι πατάτες.

Βγάζω τις πατάτες και τις χονδροκόβω. Πασπαλίζω με θαλασσινό αλάτι και τις σερβίρω σε σαλατιέρα. Κόβω από πάνω 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, 1/2 ματσάκι μαϊντανό, τα φυλλαράκια και 2-3 κυδωνάτες φέτες από το πορτοκάλι κονφί της προηγούμενης συνταγής. Προαιρετικά, κόβω και 1 σφιχτή ντομάτα και βρέχω με λίγες σταγόνες λεμονιού (υλικά για 6 άτομα).

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk