Χοιρινή τηγανιά με σάλτσα πορτοκαλιού κονφί

Ετοιμάζω το πορτοκάλι κονφί: κόβω 2 πορτοκάλια με τη φλούδα κυδωνάτα (όπως τις πατάτες του φούρνου). Τα ζεματίζω 2 φορές σε νερό που κοχλάζει αλλάζοντάς το κάθε φορά και τα κρυώνω σε μπολ με παγωμένο νερό. Τα βάζω σε ένα ταψί με 5-6 σκελίδες σκόρδο, 1 ματσάκι φρέσκο θυμάρι και 2 φύλλα δάφνης. Περιχύνω με σπορέλαιο ώστε να τα σκεπάζει και καλύπτω με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνω στον φούρνο στους 150°C για 3 ώρες.

Κόβω 1 κιλό χοιρινό λαιμό σε κύβους 6 εκ. Ψιλοκόβω 1 κρεμμύδι, 1 πράσο και 2-3 κλωνάρια σέλινο. Σε μια κατσαρόλα με 4-5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο σοτάρω το κρέας μέχρι να ροδίσει εξωτερικά από όλες τις πλευρές. Προσθέτω τα λαχανικά και συνεχίζω το σοτάρισμα για ακόμη 5 λεπτά. Ρίχνω ½ λίτρο λευκό ξηρό κρασί και ½ λίτρο νερό. Χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω το φαγητό να σιγοβράσει μαζί με αλατοπίπερο για περίπου 15 λεπτά. Προσθέτω 1 σελινόριζα σε μέτριους κύβους και συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κρέας.

Βγάζω από το λάδι τα πορτοκάλια κονφί, κρατάω 5 φέτες και τα υπόλοιπα τα κάνω πουρέ στο μπλέντερ. Σε ένα κατσαρολάκι δένω τη σάλτσα του κρέατος με 3-4 κ.σ. από τον πουρέ του πορτοκαλιού.

Σερβίρω το κρέας με τον πουρέ και στολίζω τα πιάτα με μια φέτα πορτοκάλι κονφί και λίγα φύλλα σέλινο (υλικά για 5 άτομα).

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk