ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

Τα έχει δει όλα, απ’ ό,τι φαίνεται, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Μετά την πρωτοφανή δήλωση του Πάνου Καμμένου

ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ | tovima.gr
Παράδοξα
Τα έχει δει όλα, απ’ ό,τι φαίνεται, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Μετά την πρωτοφανή δήλωση του Πάνου Καμμένου ότι η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι «αντισυνταγματική» που αναγκάστηκε να την ψηφίσει, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι «θα ήθελα πολύ να πείσω το κόμμα μου και τους ΑΝΕΛ ότι είναι πιο δίκαιο οι ενισχύσεις να είναι στοχευμένες σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, από τις γενικές εξαιρέσεις», αποδίδοντας δίκιο στους δανειστές. Να δούμε πώς θα τα βγάλει πέρα με τους… καμμένους των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Επιβράβευση
Να επιβραβεύσει τους ταλαιπωρημένους μετόχους, λόγω των συνεχών ανακεφαλαιοποίησεων, και τους πιστούς καταθέτες θα επιχειρήσει ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας.

Μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση της τράπεζας την περασμένη Πέμπτη, υποσχέθηκε ότι θα δημιουργηθούν ειδικά προγράμματα επιβράβευσης για όσους στήριξαν τον όμιλο στα χρόνια της κρίσης, είτε μέσω της συμμετοχής τους στις αυξήσεις κεφαλαίου είτε με τις αποταμιεύσεις τους.

«Τα κίνητρα αυτά στόχο έχουν την έστω και μερική αντιστάθμιση των σημαντικών απωλειών που έχουν υποστεί όλες οι παραπάνω κατηγορίες» είπε και εξήγησε ότι δεν σχετίζονται με παροχές μετοχών ή άλλων εμπράγματων αξιών αφού αυστηρά το απαγορεύει ο νόμος, αλλά «με προϊόντα και εργαλεία επιβράβευσης».

Δηλαδή θα πρόκειται για καλύτερους όρους στα προϊόντα της τράπεζας, αλλά και σε διάφορες προσφορές σε συνεργασία με εταιρείες από άλλους κλάδους. Κάτι είναι κι αυτό…


Εμπιστοσύνη
Η εταιρεία ιχθυοκαλλιεργειών Ανδρομέδα εξαγοράστηκε στην αρχή της εβδομάδας από το αμερικανικό fund Amerra. Πωλητής ήταν η Global Finance που αποχώρησε με κέρδη σε σχέση με την αρχική της επένδυση.

Οι Αμερικανοί δεν φοβήθηκαν το ρίσκο της χώρας αφού η Ανδρομέδα έχει επεκταθεί μέσω εξαγορών στην Ισπανία και πάνω από το 80% των πωλήσεων προέρχεται από τις αγορές του εξωτερικού.

Επίσης, δεν σχεδιάζουν να αλλάξουν την ομάδα διοίκησης με επικεφαλής τον CEO Δημήτρη Βαλαχή, ο οποίος συνέβαλε στο επιτυχημένο μοντέλο ανάπτυξης της εταιρείας, που σημειωτέον ήταν η μόνη από τους πέντε μεγάλους του κλάδου που μέσα στην κρίση δεν χρειάστηκε τη βοήθεια των τραπεζών για να τα βγάλει πέρα.


Αναμονή
Καμία εξέλιξη δεν υπάρχει προς το παρόν σχετικά με τη χρηματοδότηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Στην Πειραιώς δεν έχει φτάσει εγγράφως από το ΔΣ της εταιρείας η αποδοχή του business plan, oύτε και έχει συγκληθεί γενική συνέλευση για να το εγκρίνει, προαπαιτούμενα για να εκταμιευτούν χρήματα που θα αποζημίωναν τους τευτλοπαραγωγούς και θα εξασφάλιζαν κεφάλαια κίνησης στην εταιρεία.

Αυτή την περίοδο γίνονται από ανεξάρτητους εκτιμητές αποτιμήσεις για την αξία της θυγατρικής στη Σερβία, καθώς και των ελληνικών assets, αλλά ο χρόνος κυλά σε βάρος της βιωσιμότητας της εταιρείας.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk