Ασφαλιστικό: Οι 10 κόφτες Κατρούγκαλου στις συντάξεις

Σε μια προσπάθεια να συγκαλύψει τις μεγάλες μειώσεις που φέρνει σε νέες και υφιστάμενες συντάξεις το νέο Ασφαλιστικό, ο υπουργός Εργασίας με χθεσινή του ανακοίνωση υποστηρίζει ότι ο νόμος όχι μόνο δεν περιλαμβάνει μειώσεις αλλά δίνει και αυξήσεις (!) στις νέες συντάξεις

Σε μια προσπάθεια να συγκαλύψει τις μεγάλες μειώσεις που φέρνει σε νέες και υφιστάμενες συντάξεις το νέο Ασφαλιστικό, ο υπουργός Εργασίας με χθεσινή του ανακοίνωση υποστηρίζει ότι ο νόμος όχι μόνο δεν περιλαμβάνει μειώσεις αλλά δίνει και αυξήσεις (!) στις νέες συντάξεις. «Σε κάθε περίπτωση μέσου εργασιακού εισοδήματος έως 1.000 ευρώ το νέο σύστημα δίνει μεγαλύτερες συντάξεις» υποστηρίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας εξαντλώντας όλη την εφευρετικότητά του στην παραποίηση της νέας επώδυνης πραγματικότητας για τους συνταξιούχους.

Ωστόσο η πικρή αλήθεια υπερβαίνει τα τρικ του υπουργού και είναι η εξής: οι 7 στους 10 εργαζομένους και συνταξιούχους της χώρας θα δουν μειώσεις στις αποδοχές τους και θα είναι τα μεγάλα θύματα του νόμου – λαιμητόμου (Ν. 4387/16) που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή, σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα.

Οι νέες συντάξεις θα προκύπτουν με διαφορετικό τρόπο υπολογισμού, με εθνική σύνταξη στα 384 ευρώ για 20 έτη ασφάλισης και ανταποδοτική σύνταξη με νέα ποσοστά αναπλήρωσης και συντάξιμες αποδοχές από το σύνολο του εργατικού βίου του δικαιούχου και όχι την καλύτερη πενταετία της τελευταίας δεκαετίας, όπως ίσχυε έως τώρα. Ολα αυτά οδηγούν και μειώσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις θα φθάνουν και το 30%.

Παράλληλα στους μεγάλους χαμένους συγκαταλέγονται και οι αυτοαπασχολούμενοι με υψηλά εισοδήματα, οι διπλά απασχολούμενοι ανεξάρτητα από το εισόδημά τους και οι δημόσιοι υπάλληλοι – κυρίως στα ειδικά μισθολόγια, καθώς καλούνται να καταβάλουν έως και εξαπλάσιες ασφαλιστικές εισφορές σε σχέση με αυτές που πληρώνουν σήμερα.

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk