Κάννες, Αποστολή

Για κάποιους θαμώνες του Φεστιβάλ Καννών το βράδυ της Δευτέρας 16 Μαΐου δεν ήταν σαν όλα τα υπόλοιπα και αυτό επειδή ο ιδιαίτερα ενεργός σε κοσμικές – καλλιτεχνικές εκδηλώσεις ελβετικός οίκος ωρολογοποιίας και κοσμηματοποιίας Chopard διοργάνωσε συναυλία της Νταϊάνα Ρος σε συνδυασμό με τη μουσική του d.j. Μαρκ Ρόνσον. Διόλου τυχαία το πάρτι είχε τον τίτλο «Wild». Οφειλόταν κυρίως στο ντεκόρ που ήταν πραγματικά εντυπωσιακό με έναν άγριο τρόπο –τόσο ώστε η ανάσα σου να πιάνεται λιγάκι.

Η συναυλία έλαβε χώρα κάτω από μια ειδικώς κατασκευασμένη σκηνή στο Πορτ Πιερ Καντό, επί της λεωφόρου Κρουαζέτ. Αν το όνομά σου δεν βρισκόταν στη λίστα ή αν είχες την ατυχία να χάσεις τη μεγέθους σελίδας μαύρη-μοβ πρόσκληση, φτιαγμένη από σκληρό χαρτόνι, τότε θα ήταν προτιμότερο να σηκωθείς και να φύγεις.
Ο χώρος ήταν διαμορφωμένος έτσι ώστε να θυμίζει μεγαλοπρεπές σκηνικό πολύχρωμης ζούγκλας, με μοντέλα στολισμένα με τις τελευταίες δημιουργίες Red Carpet της Chopard και ντυμένες από τον Ελι Σάαμπ με ζωηρά χρώματα.
Η 72χρονη Νταϊάνα Ρος δεν χρειάζεται φυσικά συστάσεις. Ηταν και παραμένει εξαιρετικά αγαπητή και δημοφιλής και ό,τι έχει κερδίσει το έχει κερδίσει με το σπαθί της. Γεννημένη στο Ντιτρόιτ τον Μάρτιο του 1944, η Νταϊάνα Ρος Ερνεστίν Ερλ, όπως είναι ολόκληρο το όνομά της, υπήρξε ιδρυτικό μέλος των θρυλικών Supremes τη δεκαετία του 1960, συγκροτήματος που έχει επηρεάσει πολλούς μεταγενέστερους καλλιτέχνες επί δεκαετίες (ανάμεσά τους ο Μάικλ Τζάκσον και η Τζένιφερ Λόπεζ). Η Ρος άφησε τις Supremes το 1970 και κυκλοφόρησε το πρώτο σόλο άλμπουμ της με επιτυχίες όπως οι «Reach Out and Touch (Somebody’s Hand)» και το «Ain’t No Mountain High Enough». Δοκιμάστηκε και στον κινηματογράφο υποδυόμενη την Μπίλι Χόλιντεϊ στην ταινία «Η κυρία τραγουδάει τα μπλουζ», για την οποία κέρδισε μια υποψηφιότητα στα Οσκαρ.
Στη διάρκεια του Wild Party της Chopard η Ρος απέδειξε γιατί είναι ένας πραγματικός μύθος του τραγουδιού βάζοντας φωτιά στους καλεσμένους της που χόρεψαν στους ρυθμούς μεγάλων επιτυχιών της όπως το «Upside down», το «Missing you» και φυσικά το «I will survive».

Ανάμεσα στους επωνύμους που απόλαυσαν την κρυστάλλινη φωνή της μαζί με σαμπάνια Boizel και κοκτέιλ Grey Goose ήταν οι Κέιτ Μος, Κένταλ Τζένερ, Σόναμ Καπούρ, Αντριάνα Λίμα, Πέτρα Νέμβοβα και Κριστίνα Μπαζάν. Και για να κρατήσει η βραδιά ως τις μεγάλες πρωινές ώρες, η Chopard έφερε τη Ναταλί Ντουσέν, resident d.j. στο «Nuba» και στο «Silencio à Paris», μαζί με τον διάσημο d.j. Μαρκ Ρόνσον.
Ετσι το Wild έρχεται σήμερα να προστεθεί στις επιτυχημένες εκδηλώσεις αυτού του τύπου που κάθε χρόνο εδώ και πολλά χρόνια διοργανώνει ο οίκος μέσα στο δεκαήμερο του Φεστιβάλ.

HeliosPlus