Μινωικές Γραμμές: υψηλή κερδοφορία το πρώτο τρίμηνο

Aύξηση 4% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη των Μινωικών Γραμμών το πρώτο τρίμηνο του 2016, σημειώνοντας άνοδο 68,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Aύξηση 4% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη των Μινωικών Γραμμών το πρώτο τρίμηνο του 2016, σημειώνοντας άνοδο 68,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ήταν η καλύτερη επίδοση των Μινωικών Γραμμών επί των καθαρών κερδών κατά το πρώτο τρίμηνο μετά την είσοδό τους στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, παρά το γεγονός ότι ο κλάδος της επιβατηγού ναυτιλίας χαρακτηρίζεται από έντονη εποχικότητα με το α’ τρίμηνο παραδοσιακά να εμφανίζει το χαμηλότερο επίπεδο κίνησης και εσόδων από τα άλλα τρίμηνα του έτους
Τα κέρδη ebitda ενισχύθηκαν κατά 19,1% στα 8,5 εκατ. ευρώ.
Οι ενοποιημένες πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν σε 32,3 εκ. ευρώ.
Στα αποτελέσματα του α ́ τριμήνου 2016 περιλαμβάνονται χρεωστικοί τόκοι και συναφή έξοδα 0,6 εκατ., έναντι 0,8 εκ. το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους και συνολικές αποσβέσεις 4, εκ., έναντι 3,9 εκ. το 2015.
Επίσης, ο τραπεζικός δανεισμός της εταιρείας διαμορφώθηκε σε 195,1 εκ. ευρώ. Οι θετικές οικονομικές επιδόσεις όπως καταγράφηκαν στα αποτελέσματα του α’ τριμήνου, οφείλονται κυρίως στη μείωση του κόστους καυσίμων συνέπεια της πτώσης των διεθνών τιμών πετρελαίου και στη μείωση των χρηματοοικονομικών εξόδων.
Επιπρόσθετα, η εταιρεία κατά τη διάρκεια της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης έλαβε μια σειρά αποφάσεων με στόχο τον περιορισμό των εξόδων και την αποδοτικότερη εκμετάλλευση του στόλου της γεγονός που συνέβαλε σημαντικά στη διαμόρφωση της καθαρής κερδοφορίας κατά το α’ τρίμηνο του 2016.
Μεταφορικό έργο


Γραμμές Αγκώνα & Τεργέστη

Η εταιρεία το α’ τρίμηνο του 2016 δραστηριοποιήθηκε στις γραμμές της βόρειας Αδριατικής (Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Αγκώνα-Τεργέστη) ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της επιτυγχάνοντας υψηλά μερίδια αγοράς σε μια πολύ ανταγωνιστική αγορά.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία διακίνησε 45 χιλ. επιβάτες, 11 χιλ. Ι.Χ. αυτοκίνητα και 19 χιλ.φορτηγά οχήματα. Τα μερίδια αγοράς στην αγορά της Αγκώνα ανήλθαν σε 58,6% για τους επιβάτες, 57,4% για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα και 57,4% για τα φορτηγά αυτοκίνητα. Στο λιμάνι της Τεργέστης δεν δραστηριοποιείται άλλη εταιρεία.
Ελληνική Ακτοπλοΐα (Γραμμή Κρήτης)
Στη γραμμή «Ηράκλειο-Πειραιάς», η εταιρεία το α’ τρίμηνο του 2016, η εταιρεία διακίνησε122 χιλ. επιβάτες, 12 χιλ. Ι.Χ. αυτοκίνητα και 15 χιλ. φορτηγά αυτοκίνητα. Τα μερίδια αγοράς στην εν λόγω γραμμή ανήλθαν σε 68,6% για τους επιβάτες, 66% για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα και 49,7% για τα φορτηγά αυτοκίνητα.
Τρέχουσες Εξελίξεις
Τον Φεβρουάριο του 2016 η διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε την ενίσχυση της συμμετοχής της στην εταιρεία «Hellenic Seaways» και προχώρησε στην αγορά μετοχών από ενδιαφερόμενους μετόχους μειοψηφίας. Επιπροσθέτως, η διαδικασία διενέργειας συναλλαγών για την αγορά μετοχών της εν λόγω εταιρείας είναι σε εξέλιξη, ενώ το ποσοστό συμμετοχής των Μινωικών Γραμμών στο μετοχικό της κεφάλαιο έχει διαμορφωθεί έως σήμερα στα επίπεδα του 46%.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk