Εφυγε ένας πρωτοπόρος της οικονομικής δημοσιογραφίας

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών, ύστερα από άνιση μάχη με τον καρκίνο, ο συνάδελφος και δάσκαλος του οικονομικού ρεπορτάζ Γιάννης Σιωμόπουλος.

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών, ύστερα από άνιση μάχη με τον καρκίνο, ο συνάδελφος και δάσκαλος του οικονομικού ρεπορτάζ Γιάννης Σιωμόπουλος.
Ο Γιάννης Σιωμόπουλος γεννήθηκε στην Πρέβεζα. Σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ και μετά την αποφοίτησή του εργάστηκε αρχικά στη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία ως προϊστάμενος λογιστηρίου. Ταυτόχρονα ξεκίνησε να αρθρογραφεί στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο».
Το 1978 πρωτοπόρησε φτιάχνοντας τον πρώτο φορολογικό οδηγό για την «Οικονομικό Ταχυδρόμο» που έγινε ανάρπαστος και επανακυκλοφόρησε σε δεύτερη έκδοση.
Ηταν ο πρώτος που ανέλυσε με μοναδικό τρόπο, απλά και κατανοητά λόγια τα φορολογικά θέματα για τον κόσμο.
Οι φορολογικοί οδηγοί καθιερώθηκαν στη συνέχεια στο «Βήμα», όπου εργαζόταν ως τις τελευταίες, δύσκολες εβδομάδες, παρέχοντας με μοναδικό τρόπο τις γνώσεις του για τα οικονομικά και φορολογικά θέματα. Η απήχηση που είχε στο αναγνωστικό κοινό ήταν μεγάλη και εξ αυτού του λόγου είχε καθιερώσει ειδική σελίδα μέσα από την οποία έλυνε φορολογικές απορίες των αναγνωστών.
Η αμφίδρομη αυτή επικοινωνία ξεκίνησε πολύ πριν από την ηλεκτρονική εποχή του Internet.
Οι γνώσεις και η εμπειρία του στα φορολογικά θέματα αναγνωρίστηκε από όλους τους υπουργούς Οικονομικών, οι οποίοι συχνά τον συμβουλεύονταν για νομοσχέδια και τις μεταρρυθμίσεις που κατά καιρούς επιχειρήθηκαν.
Είχε εκδώσει βιβλία σχετικά με φορολογικά θέματα επιχειρήσεων, κεφαλαίου, εισοδημάτων, ενώ είχε διατελέσει σύμβουλος στο Μέγαρο Μουσικής και στο Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών.
Οι συνάδελφοι της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ που εργάστηκαν και διδάχθηκαν από τον Γιάννη Σιωμόπουλο, οι συνάδελφοι του «Βήματος», των «Νέων» και ολόκληρου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη εκφράζουν τη βαθιά τους λύπη και τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στον συνάδελφο μας γιο του, Ντίνο Σιωμόπουλο.
Αντίο, δάσκαλε…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk