Καινοτόμες ιδέες στη δημοσιογραφία στο πρώτο Athens Startup Weekend 

Το πρώτο Athens Startup Weekend Entrepreneurial Journalism διοργανώνεται στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του Εργαστηρίου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού και τη συνεργασία του Μεταπτυχιακού Νέα Μέσα και Δημοσιογραφία του Παντείου Πανεπιστημίου και την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ.

Το πρώτο Athens Startup Weekend Entrepreneurial Journalism διοργανώνεται στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του Εργαστηρίου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού και τη συνεργασία του Μεταπτυχιακού Νέα Μέσα και Δημοσιογραφία του Παντείου Πανεπιστημίου και την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ.
Το Startup Weekend που πραγματοποιείται από τις 20 έως τις 22 Μαΐου στο Impact Hub Athens, έχει στόχο την παραγωγή καινοτόμων ιδεών στο πεδίο της δημοσιογραφίας.
Με την καθοδήγηση έμπειρων μεντόρων, δημιουργικοί άνθρωποι με πάθος και διάθεση να αλλάξουν τον κόσμο καλούνται να θέσουν σε εφαρμογή τις καινοτόμες ιδέες τους στο πεδίο της δημοσιογραφίας και της παραγωγής περιεχομένου, ανατρέποντας το πεδίο των Μέσων και αξιοποιώντας τις δυνατότητες τόσο της ψηφιακής τεχνολογίας, όσο και της συνεργατικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας.
Κύριος ομιλητής και επικεφαλής της κριτικής επιτροπής του Athens Startup Weekend – Entrepreneurial Journalism θα είναι ο Director of Education, Tow-Knight Center for Entrepreneurial Journalism, CUNY Graduate School of Journalism Jeremy Kaplan, ο οποίος θα συμμετέχει στο πρόγραμμα με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.
Το Athens Start up Weekend – Entrepreneurial Journalism αποτελεί μέρος του θεσμού του Startup Weekend, ενός παγκοσμίου μη κερδοσκοπικού οργανισμού που προωθεί την επιχειρηματικότητα των νέων και ενθαρρύνει την πραγματοποίηση καινοτόμων ιδεών. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κοινότητα νέων επιχειρηματιών παγκοσμίως, που έχει οργανώσει περισσότερες από 2.900 συναντήσεις σε 150 χώρες τα τελευταία χρόνια.
Δικαίωμα συμμετοχής στο Athens Startup Weekend — Entrepreneurial Journalism έχουν όλοι όσοι αγαπούν το ευρύτερο πεδίο των ΜΜΕ, φοιτητές και επαγγελματίες. Ολοι οι συμμετέχοντες καλούνται να συνεργαστούν και να αναπτύξουν τη δική τους ιδέα εντός τριών ημερών.

Πιο αναλυτικά, σε 54 ώρες οι συμμετέχοντες δημιουργούν ομάδες και σχεδιάζουν πρωτότυπα επιχειρηματικά πρότζεκτ, τα οποία παρουσιάζουν στους υπόλοιπους συμμετέχοντες και σε μία κριτική επιτροπή με μέλη που προέρχονται από τον χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, των επιχειρήσεων, του μάρκετινγκ και της πληροφορικής. Κατά την διάρκεια της διοργάνωσης, έμπειροι μέντορες συζητoύν με τις ομάδες και τις βοηθούν να διαμορφώσουν το προϊόν και τη στρατηγική τους.

Την Κυριακή, 22 Μαΐου οι ομάδες καλούνται να παρουσιάσουν το έργο τους μπροστά σε μία κριτική επιτροπή που θα αξιολογήσει το αποτέλεσμα με βάση τη βιωσιμότητα και την πρωτοτυπία του επιχειρηματικού πλάνου.
Τα εισιτήρια για το Athens Startup Weekend Entrepreneurial Journalism διατίθενται σε περιορισμένο αριθμό.
Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση στο e-mail: athensmedia@startupweekend.org, ή στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης ή τη σελίδα στο Facebook.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk