Επενδύει στην παρουσία της στην Ελλάδα, η Volotea, η αεροπορική εταιρεία που συνδέει πόλεις μικρού και μεσαίου μεγέθους στην Ευρώπη. Εφέτος, εγκαινιάζει δυο νέα δρομολόγια για Μύκονο και Μυτιλήνη από το «Ελευθέριος Βενιζέλος», τα οποία θα ξεκινήσουν στις 27 Μαΐου. Στους συνολικά έξι προορισμούς από την Αθήνα για το 2016, η Volotea θα προσφέρει συνολικά 764 πτήσεις και 95.500 θέσεις στα δρομολόγιά της. Από την έναρξη των πτήσεών της στην Ελλάδα, το 2012, έχει μεταφέρει περισσότερους από 366.000 επιβάτες.

Σε σύγκριση με το περσινό έτος, η εταιρεία αυξάνει την παρουσία της στη χώρα μας κατά 66%, προσφέροντας 60% περισσότερες θέσεις. Όπως επισήμανε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Carlos Muñoz, στην διάρκεια συνέντευξης τύπου για την παρουσίαση των νέων δρομολογίων, η Ελλάδα αποτελεί την τέταρτη μεγαλύτερη αγορά για την Volotea και η ανάπτυξη της στην Αθήνα βρίσκεται στους στρατηγικούς στόχους της εταιρείας. Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, η εταιρεία στοχεύει στην αύξηση των προορισμών της σε 20 από τους έξι που θα εξυπηρετεί την εφετινή σεζόν.
Στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας οι πτήσεις της ξεκίνησαν στις 3 Απριλίου 2015, προσφέροντας 460 πτήσεις και 57.380 θέσεις. Με την προσθήκη των δύο νέων δρομολογίων, η Volotea θα εξυπηρετεί έξι προορισμούς: Μπάρι, Μύκονο, Σαντορίνη, Μυτιλήνη, Παλέρμο και Βενετία. «Εξυπηρετώντας την Ελλάδα με επιτυχία από το 2012, έχουμε πλέον τη δυνατότητα να προσφέρουμε δύο νέα δρομολόγια από την Αθήνα, με 60% περισσότερες θέσεις φέτος. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα ότι συνεχίζουμε την ανάπτυξή μας στην ελληνική αγορά και ελπίζουμε να δούμε τους επιβάτες από την Αθήνα στις πτήσεις μας αυτό το καλοκαίρι, για να απολαύσουν τους δύο νέους προορισμούς που προσφέρουμε» είπε ο κ. Muñoz.

Εκ μέρους του ΔΑΑ, η διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ, κυρία Ιωάννα Παπαδοπούλου πρόσθεσε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα με την έναρξη των πτήσεων της Volotea προς δύο υπέροχους ελληνικούς προορισμούς, τη Μύκονο και τη Μυτιλήνη. Η αγορά της Αθήνας παρουσίασε ταχεία ανάπτυξη κατά την τελευταία διετία, με διψήφιες αυξήσεις και η συμβολή της Volotea σε αυτό το αποτέλεσμα με την επένδυση και την εμπιστοσύνη της, είναι πραγματικά σημαντική. Από την πλευρά μας, παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη Volotea προκειμένου να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την επιτυχημένη παρουσία της στην αγορά μας!».
Δυναμική ανάπτυξη στην Ευρώπη
Η Volotea, που ξεκίνησε να «πετά» στην Ευρώπη το 2012, έχοντας δύο βάσεις, στη Βενετία και τη Νάντη, συνεχίζει να αναπτύσσεται, φτάνοντας το 2015 τις επτά βάσεις με την προσθήκη των Μπορντό, Παλέρμο, Στρασβούργο, Αστούριας και Βερόνα. Τον Μάρτιο του 2016, εγκαινίασε την 8η βάση της στην Τουλούζη. Μέσα στο τρέχον έτος, η εταιρεία θα εξυπηρετεί, εκτός από τις δέκα χώρες που είχε πέρσι στο πρόγραμμά της, τρεις νέες χώρες (Πορτογαλία, Μάλτα και Ηνωμένο Βασίλειο), προσφέροντας συνολικά περισσότερες από 38.000 πτήσεις με 196 δρομολόγια σε 72 πόλεις.
Μέσα στο 2015, η Volotea μετέφερε 2,5 εκατομμύρια επιβάτες και, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο αριθμός για το 2016 θα κυμανθεί μεταξύ 3,3 και 3,5 εκατομμυρίων, το οποίο αντιστοιχεί σε αύξηση 35%-40%. Επιπλέον, αναμένεται να έχει μεταφέρει συνολικά 10 εκατομμύρια επιβάτες έως το τέλος του έτους. Εντός των πρώτων μηνών του 2016, θα εντάξει τέσσερα Airbus A319 στο στόλο της, ο οποίος αποτελείται από 19 Boeing 717. Απόφαση που θα επιτρέψει στην εταιρεία να αυξήσει την επιβατική χωρητικότητά της κατά 20%, αυξάνοντας τις θέσεις στα αεροσκάφη της από 125 σε 150.
Η ικανότητα του A319 σε ό,τι αφορά τη διάρκεια πτήσης, θα επιτρέψει επίσης στην εταιρεία να εξυπηρετήσει δρομολόγια σε μεγαλύτερες αποστάσεις και, ως αποτέλεσμα, να διεισδύσει σε νέες αγορές.