Σούπα κατσίκας με κουρκουμπίνια

Για τα κουρκουμπίνια: Βάζω σε μπασίνα 150 γρ. γλυκιά μυζήθρα, τριμμένη, 100 γρ. παλαιωμένη γραβιέρα, 150 γρ. ξινομυζήθρα, 50 γρ. φέτα, 1 κρόκο αβγού, 1 πρέζα μοσχοκάρυδο και 1 πρέζα κύμινο. Ζυμώνω με 75 γρ. μαλακό αλεύρι (εξαρτάται από τον βαθμό υγρασίας των τυριών) τόσο ώστε να προκύψει μια ελαφριά ζύμη που να πλάθεται εύκολα. Φτιάχνω μικρά μπαλάκια ή πλάθω ένα κορδόνι και κόβω μπαστουνάκια μήκους 3-4 εκ. Τα απλώνω σε ταψί και τα πασπαλίζω με λίγο ψιλό σιμιγδάλι.

Βράζω 1 κιλό σπάλα κατσίκας με μπόλικο νερό και μέσα κόβω 2-3 ντομάτες στα 4 και ακόμη 3 περασμένες από τον τρίφτη. Ρίχνω μέσα 2 σκελίδες σκόρδου με τον φλοιό τους, 10-12 κλαδάκια θυμάρι, 5-6 φύλλα δάφνης και 10 φύλλα φασκόμηλου. Σιγομαγειρεύω το κρέας στο ντοματόζουμο με ανοιχτή κατσαρόλα μέχρι να παραβράσει. Στο τελείωμα θέλω να έχω 3 ποτήρια ζωμό, δηλαδή 600-700 ml υγρά. Αφαιρώ τα λίπη από την επιφάνεια. Βγάζω το κρέας και το ξεψαχνίζω. Προσθέτω στον ζωμό κρέατος 60 ml έ.π. ελαιόλαδο.

Ψιλοκόβω μικρούς κύβους από 2 κολοκυθάκια, 1 μελιτζάνα, 3 πιπεριές, 5 σκελίδες σκόρδο και 1 κρεμμύδι.

Τα τσιγαρίζω με 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο μέχρι να ψηθούν μεν, αλλά να είναι τραγανά. Τους ρίχνω αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Αφήνω τον ζωμό κατσίκας που μέσα έχουν μείνει η ντομάτα και τα αρωματικά να πάρει μια βράση. Ρίχνω τα κουρκουμπίνια για 3 λεπτά. Σερβίρω σε βαθύ πιάτο τα ψιλοκομμένα λαχανικά και το ξεψαχνισμένο κρέας, μαζί με τα κουρκουμπίνια και λίγο ζωμό κατσίκας (υλικά για 5 άτομα).

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 17 Απριλίου 2016.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk