«Ταφόπλακα των μικρών επιχειρήσεων» το τέλος διανυκτέρευσης

Την έντονη διαφωνία της αναφορικά με την επιβολή Ειδικού Τέλους Διανυκτέρευσης και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια-διαμερίσματα/τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες εκφράζει η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ).

Την έντονη διαφωνία της αναφορικά με την επιβολή Ειδικού Τέλους Διανυκτέρευσης και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια-διαμερίσματα/τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες εκφράζει η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ).
Η ΣΕΤΚΕ εκπροσωπώντας 40.000 μέλη και καλύπτοντας τουλάχιστον το 50% της τουριστικής κίνησης, καλεί τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς να αποσύρουν άμεσα την εν λόγω πρόταση, η οποία μόνο ζημία μπορεί να προκαλέσει, τόσο στον ίδιο τον κλάδο, όσο και στον τουρισμό στο σύνολό του. «Η επιβολή του Ειδικού Τέλους Διανυκτέρευσης, θα αποτελέσει την ταφόπλακα των μικρών αυτών επιχειρήσεων» με αποτέλεσμα, είτε να κλείσουν οριστικά οδηγώντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζομένους, είτε από την άλλη πλευρά, να αναγκαστούν να παρανομήσουν, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της.
Είναι σαφές, ότι μια τέτοια ενέργεια θα οδηγήσει σε περαιτέρω καθίζηση τις υφιστάμενες επιχειρήσεις του κλάδου, οι οποίες ήδη με νύχια με δόντια προσπαθούν να επιβιώσουν, υπογραμμίζει η Συνομοσπονδία. Και προσθέτει ότι η υπερφορολόγηση, τα παράνομα καταλύματα, αλλά και τα επιπλέον κόστη που απαιτούνται για την διατήρηση της άδειας λειτουργίας, έχουν επιβαρύνει δυσβάστακτα τις μικρές – οικογενειακές επιχειρήσεις, οι οποίες αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν. Γεγονός, το οποίο η ΣΕΤΚΕ έχει επισημάνει με όλους τους τρόπους στα αρμόδια υπουργεία.
Με δεδομένο ότι η εθνική οικονομία επιχορηγείται ετησίως με εκατομμύρια ευρώ από το τουριστικό προϊόν, είναι κατανοητό ότι θα απολέσει ο κρατικός προϋπολογισμός -εν τέλει – σημαντικό μέρος των εσόδων του.

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών
Εν τω μεταξύ, Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών για την πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλλει τέλος διανυκτέρευσης σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, κατέθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάνος Κόνσολας. Ο κ. Κόνσολας χαρακτηρίζει καταστροφική τη συγκεκριμένη επιλογή για τον ελληνικό τουρισμό, ιδιαίτερα μάλιστα όταν η τουριστική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει. Αναφέρεται, επίσης στις αλλεπάλληλες φορολογικές επιβαρύνσεις που έχει υποστεί ο τουρισμός τον τελευταίο χρόνο και έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα του
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk