Εν μέσω των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην έκδοση βίζας για Ρώσους που θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, πραγματοποιείται το πρώτο ελληνορωσικό φόρουμ για τον τουρισμό στην Αθήνα.
Το φόρουμ διοργανώνεται την Τετάρτη 11 Μαΐου στο Grand Resort Lagonissi, με θέμα «Ρωσία και Ελλάδα: πραγματικότητα και προοπτικές συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού», σε συνέχεια της απόφασης της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού κυρίας Ελενας Κουντουρά και της υφυπουργού Πολιτισμού της Ρωσίας κυρίας Αλα Μανίλοβα για την ενίσχυση του τουρισμού και την άμεση προώθηση των τουριστικών ροών ανάμεσα στις δύο χώρες.
Διοργανωτές είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) και ο Rostourism και οι επικεφαλής, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος και ο κ. Ολεγκ Σαβόνωφ.
Στο φόρουμ συμμετέχουν περισσότεροι από 100 κυβερνητικοί και περιφερειακοί τουριστικοί παράγοντες της Ρωσίας, Tour Operators και εκπρόσωποι των μεγαλύτερων ρωσικών ΜΜΕ. Από ελληνικής πλευράς θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των Περιφερειών και ο ιδιωτικός τομέας που στοχεύουν στη ρωσική αγορά.
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν επιχειρηματικές B2Β συναντήσεις μεταξύ των τουριστικών επιχειρήσεων της Ελλάδας και της Ρωσίας, με στόχο την άμεση σύναψη επιχειρηματικών συμφωνιών και συνεργασιών.