Πρόεδρος ΤΕΕ για Τσίπρα: «Θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα»

Ανοικτό το ενδεχόμενο να διαγραφεί ο Αλέξης Τσίπρας από μέλος του ΤΕΕ άφησε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργος Στασινός. Στην ερώτηση του ΣΚΑΪ αν θα διαγραφεί ο Πρωθυπουργός, ο κ Στασινός απάντησε: «θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα. Κάποιος που ασκεί το επάγγελμα θα πρέπει να ενδιαφέρεται και για τον κλάδο».

Ανοικτό το ενδεχόμενο να διαγραφεί ο Αλέξης Τσίπρας από μέλος του ΤΕΕ άφησε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργος Στασινός. Στην ερώτηση του ΣΚΑΪ αν θα διαγραφεί ο Πρωθυπουργός, ο κ Στασινός απάντησε: «θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα. Κάποιος που ασκεί το επάγγελμα θα πρέπει να ενδιαφέρεται και για τον κλάδο». Ο ίδιος πρόσθεσε πως τα αρμόδια όργανα θα εξετάσουν αν τηρήθηκε ο κώδικας δεοντολογίας.

«Προσωπικά θεωρώ ότι δεν τήρησε τον κώδικα δεοντολογίας», είπε και ανέφερε ως συνέπειες της πράξης αυτής, τη στέρηση επαγγέλματος για κάποιους μήνες μέχρι και αυστηρότερα μέτρα, προσθέτοντας ότι η οποιαδήποτε απόφαση δεν θα είναι δική του.

Το Σάββατο το ΤΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι «οι βουλευτές μηχανικοί θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους τον Κώδικα Δεοντολογίας των Μηχανικών. Η μη εφαρμογή του συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk