Mount Athos Area KOUZINA 2016

Στην ανάδειξη της κυπριακής κουζίνας ως μέρους της μεσογειακής διατροφής και στην τοπική γαστρονομική παράδοση, εστιάζει το Mount Athos Area KOUZINA 2016, το οποίο πραγματοποιείται από τις 15 Μαΐου μέχρι και τις 15 Ιουνίου στην προαθωνική χερσόνησο.

Στην ανάδειξη της κυπριακής κουζίνας ως μέρους της μεσογειακής διατροφής και στην τοπική γαστρονομική παράδοση, εστιάζει το Mount Athos Area KOUZINA 2016, το οποίο πραγματοποιείται από τις 15 Μαΐου μέχρι και τις 15 Ιουνίου στην προαθωνική χερσόνησο.
Εικοσιοκτώ (28) τοπικοί παραγωγοί, 13 τοπικοί σύλλογοι αλλά και πάνω από 500 εθελοντές από ολόκληρη την προαθωνική χερσόνησο αναμένεται να ενώσουν για μία ακόμη φορά τις δυνάμεις τους, ώστε να καταστήσουν εκ νέου την περιοχή σε κέντρο γαστρονομικού ενδιαφέροντος.
Για πρώτη φορά επίσης κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στοχευμένο ταξίδι οινογνωσίας, το οποίο θα εστιάζει την τοπική παραγωγή οίνου και τσίπουρου αλλά και στην παραγωγή αθωνικού οίνου, μια χρονιά κατά την οποία συμπληρώνονται 1.000 χρόνια ρωσικής παρουσίας στο Αγιον Ορος.
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί εφέτος, 2.400 χρόνια από τη γέννηση του Σταγειρίτη φιλόσοφου Αριστοτέλη, στο θεματικό τουριστικό πρόγραμμα με τίτλο «οι δρόμοι του Αριστοτελικού Μελιού». Κατά την πρώτη εβδομάδα της διοργάνωσης θα το ακολουθήσουν εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων από τη Βρετανία. Κατά τη διάρκεια του KOUZINA 2016 θα πραγματοποιηθούν δέκα δημοσιογραφικές επισκέψεις με τη συμμετοχή 86 εκπροσώπων Τύπου από Κύπρο, Ιταλία, Τουρκία, Βρετανία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία, Ελλάδα και Αμερική.
Το Mount Athos Area KOUZINA 2016 βραβεύθηκε πριν από έναν περίπου μήνα από τα Tourism Awards 2016 με το χρυσό βραβείο ποιότητας στην κατηγορία Γαστρονομικός Τουρισμός, αποτελώντας πρότυπο εγχείρημα και πυλώνα ανέλιξης του τοπικού και εθνικού τουριστικού προϊόντος. Οπως κάθε χρόνο, είναι χωρισμένο σε πέντε εβδομαδιαίες θεματικές ενότητες: στην αρχαιοελληνική κουζίνα, στη θαλασσινή κουζίνα, στη μοναστηριακή κουζίνα, στη μικρασιατική/ποντιακή κουζίνα και στη μεσογειακή κουζίνα, η οποία είναι αφιερωμένη στην Κύπρο και στη γαστρονομική της κληρονομιά.
Η επικεφαλής σεφ της διοργάνωσης Ντίνα Νικολάου και οι διακεκριμένοι σεφ Χρήστος Χριστοδούλου, Δημήτρης Τσανανάς, Loic Pasco, Γιώτα Πολυχρονίδου, Λευτέρης Αθανασόπουλος και Mark Vekermans προετοιμάζουν συνεργασίες με τοπικούς σεφ, ενώ ο bartender Γιώργος Μακρόπουλος θα παρουσιάσει το signature cocktail του φεστιβάλ, βασισμένο στην παραδοσιακή μουντοβίνα και στις ντόπιες βιολογικές μαρμελάδες.

Επιπρόσθετα, η Ελένη Ψυχούλη, η Ιωάννα Σταμούλου και ο Βασίλης Γαλανός θα παρουσιάσουν συγκεκριμένες θεματικές εκδηλώσεις, οι οποίες αναβιώνουν γαστρονομικά έθιμα και αναδεικνύουν τη χρήση τοπικών προϊόντων στη μαγειρική.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού και, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στατιστικά στοιχεία, ήδη συγκεντρώνει το έντονο ενδιαφέρον του κοινού, σημειώνοντας πολλές διαδικτυακές κρατήσεις. Στην ίδια ενότητα οι γαστρονομικοί ταξιδευτές μπορούν να βρουν έτοιμα τουριστικά γαστρονομικά πακέτα, ώστε να συνδυάσουν καλοκαιρινές διακοπές και γαστρονομικές απολαύσεις.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk