Την Δευτέρα 09 Μαίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Γιάννης Βρούτσης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για το ασφαλιστικό και το φορολογικό και τη στάση της Ν.Δ.. {{{ audio1 }}}

Για το ασφαλιστικό και το φορολογικό και τη στάση της Ν.Δ.

«Εάν αύριο γίνουμε κυβέρνηση, δεν θα προχωρήσουμε σε άλλα μέτρα, διότι θα καταφέρουμε να γυρίσουμε την οικονομία. Και στα υφιστάμενα μέτρα, π.χ. στους φόρους, έχει πει ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ. ότι είναι πρώτη προτεραιότητα για εμάς, στη δική μας πολιτική, να τους μειώσουμε, όπως κάναμε στο παρελθόν. Και στο ασφαλιστικό, στο οποίο επιτρέψτε μου να πω ότι έχω και μια εμπειρία, είπα και χθες, στην κατακλείδα της ομιλίας μου στη Βουλή, ότι πρέπει να αναθεωρήσουμε πολλά από τα πράγματα που στο χθεσινό όχι μεταρρυθμιστικό νομοσχέδιο – διότι πρόκειται για μηχανισμό μείωσης συντάξεων – και θα πρέπει να αλλάξουν πολλά. Π.χ. οι εξοντωτικές εισφορές για τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, όπως οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι αγρότες.

Η φορολογική μας πολιτική θα είναι σε μία και μόνη κατεύθυνση, αυτή της ελάφρυνσης των φόρων. Αλλά δεν μπορεί να απαντήσει κανείς με μοιρογνωμόνιο τι θα πειράξουμε στους φόρους. Με βεβαιότητα όμως μπορεί να πει ότι θα μειωθούν οι φόροι, είτε άμεσοι είτε έμμεσοι».