«Αύξηση θέσεων» στις τράπεζες

Αύξηση θέσεων (overweight) στις μετοχές των ελληνικών τραπεζών εξέδωσε η Morgan Stanley καθώς, όπως εκτιμά,

Αύξηση θέσεων (overweight) στις μετοχές των ελληνικών τραπεζών εξέδωσε η Morgan Stanley καθώς, όπως εκτιμά, οι σημερινές αποτιμήσεις δεν προεξοφλούν πιθανή βελτίωση των spreads των ομολόγων, μια εκτιμώμενη άνοδο στη μέση αποδοτικότητα των ιδίων κεφαλαίων στα επίπεδα 6%-8% το 2018, καθώς και σχεδόν διπλασιασμό της λογιστικής τους αξίας από το σημερινό 0,2-0,3 στο 0,4-0,5.
Θεωρεί δε ότι οι κινήσεις των τιμών των μετοχών αντανακλούν το στάδιο όπου βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Καθώς προβλέπει ότι θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση επιτυχώς, θεωρεί πως σε αυτή τη φάση έχουμε ένα ελκυστικό σημείο εισόδου στις μετοχές. Για την Alpha Bank αυξάνει την τιμή-στόχο στα 3,65 ευρώ, για τη Eurobank στα 1,42 ευρώ, για την Εθνική στα 0,53 ευρώ και για την Πειραιώς στα 0,46 ευρώ.
Παράλληλα εμφανίζεται θετική και για τα ελληνικά ομόλογα με τιμή-στόχο για τη σειρά των ελληνικών ομολόγων (GGB strip) στα 81 σεντ του ευρώ στο σενάριο της ελάφρυνσης του χρέους και εφόσον οι αγορές της ΕΚΤ αρχίσουν να υλοποιούνται.
Παρά την ανάκτηση μέρους των απωλειών τους εφέτος και τον υπερδιπλασιασμό των τιμών τους από το τελευταίο χαμηλό, οι τραπεζικές μετοχές, σύμφωνα με αναλυτές και άλλων οίκων, διαθέτουν ακόμη σημαντικά περιθώρια ανόδου.
Θετική για τις τράπεζες εμφανίζεται και η Eurobank Equities, υπό τον όρο ότι θα ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και δεν θα τεθεί σε κίνδυνο το βασικό μακροοικονομικό της σενάριο. Χαρακτηρίζει καταλύτη την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης που θα ανοίξει τον δρόμο για έναν επανακαθορισμό του κινδύνου χώρας (country risk).
Eπιστροφή των ελληνικών τραπεζών στην κερδοφορία το 2016 προβλέπει π.χ. η Eurobank Equities, η οποία συστήνει «αγορά» για τις μετοχές της Alpha Bank και της Εθνικής με τιμές-στόχους τα 2,77 ευρώ και τα 0,42 ευρώ αντίστοιχα και «διακράτηση» για την Πειραιώς με τιμή-στόχο τα 0,25 ευρώ.
Η Axia Ventures συστήνει αγορά για τους τίτλους των Alpha Bank (κορυφαία επιλογή), Eurobank και Πειραιώς με τιμές-στόχους τα 3,1 ευρώ, τα 1,65 ευρώ και τα 0,4 ευρώ αντίστοιχα, ενώ ουδέτερη θέση με τιμή-στόχο τα 0,35 ευρώ δίνει για την Εθνική. Απόδοση καλύτερη της αγοράς (outperform) συστήνει για τις τράπεζες και η Alpha Finance θέτοντας τιμές-στόχους τα 1,45 ευρώ για τη Eurobank, τα 0,45 ευρώ για την Πειραιώς και τα 0,40 ευρώ για την Εθνική.

Deutsche Bank
Σύσταση αγοράς για ΟΤΕ

Αγορά με τιμή-στόχο τα 12,5 ευρώ για τη μετοχή του ΟΤΕ εξέδωσε η Deutsche Bank. Οι νέες, υψηλής ταχύτητας, υπηρεσίες VDSL και η ταχέως αναπτυσσόμενη συνδρομητική τηλεόραση βοήθησαν τον ΟΤΕ, που ανήκει κατά 40% στην Deutsche Telekom, να αντισταθμίσει μερικώς τα αδύναμα έσοδα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk