Σε λειτουργία το οδικό τμήμα Λεύκτρο – Σπάρτη στον αυτοκινητόδρομο ΜΟΡΕΑ

Με την παράδοση του νέου οδικού τμήματος Λεύκτρο – Σπάρτη (μήκους περίπου 46 χλμ.), τίθεται σε λειτουργία από τις 9 Μαίου και ο νέος σταθμός διοδίων στον αυτοκινητόδρομο ΜΟΡΕΑΣ

Με την παράδοση του νέου οδικού τμήματος Λεύκτρο – Σπάρτη (μήκους περίπου 46 χλμ.), τίθεται σε λειτουργία από τις 9 Μαΐου και ο νέος σταθμός διοδίων στον αυτοκινητόδρομο ΜΟΡΕΑΣ.
Βάσει των προβλέψεων της Σύμβασης Παραχώρησης του έργου «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Κλάδος Λεύκτρο -Σπάρτη» (Ν. 3559/2007), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 8 Μαΐου προς Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 (ώρα 00:00 της 9/5/2016), τίθεται σε λειτουργία ο μετωπικός σταθμός διοδίων Πετρίνας.
Το αντίτιμο των διοδίων τελών στον νέο μετωπικό σταθμό διοδίων Πετρίνας είναι ανάλογο του μήκους του τμήματος του αυτοκινητοδρόμου και καθορίζεται από την προαναφερθείσα Σύμβαση Παραχώρησης. Οι τιμές ανά κατηγορία οχήματος είναι οι ακόλουθες:
Κατηγορία οχήματος
Συμβατική τιμή στην κατεύθυνση προς Αθήνα
Συμβατική τιμή στην κατεύθυνση προς Σπάρτη
1 – Δίκυκλα, τρίκυκλα
€2,00
€2,00
2 – Οχήματα με ύψος έως 2,20 μ.
€2,85
€2,85
3 – Οχήματα με 2 ή 3 άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μ.
€7,20
€7,20
4 – Οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μ.
€10,10
€10,10
Ο τιμοκατάλογος περιλαμβάνει ΦΠΑ 23% και θα ισχύει για όλους τους μετακινούμενους, συμπεριλαμβανομένων των κατόχων ηλεκτρονικών πομποδεκτών.
Με το νέο οδικό τμήμα Λεύκτρο – Σπάρτη η Αθήνα, η Καλαμάτα και η Τρίπολη έρχονται πιο κοντά στη Σπάρτη, με την άνεση, την αξιοπιστία και την ασφάλεια ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στη διαδρομή προς τη Σπάρτη μέσω του νέου τμήματος, οι οδηγοί θα απολαμβάνουν τις ίδιες υψηλής ποιότητας υπηρεσίες άνεσης και ασφάλειας που παρέχονται και στον υπόλοιπο αυτοκινητόδρομο, όπως:
· 24ωρη εποπτεία και διαχείριση κυκλοφορίας, με περιπολίες οδικής ασφάλειας και ομάδες άμεσης επέμβασης
· Τηλεφωνικό αριθμό έκτακτης ανάγκης (τον τετραψήφιο «1025»)
· Δωρεάν οδική βοήθεια για μετακίνηση των ακινητοποιημένων οχημάτων σε ασφαλές σημείο
· Ηλεκτρονικά διόδια για τους χρήστες πομποδεκτών που συμμετέχουν στη διαλειτουργικότητα
· 24ωρη λειτουργία Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α.)
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk