ΕΚΤ: Η οικονομική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη θα συνεχιστεί

Η οικονομική ανάκαμψη στην ευρωζώνη αναμένεται να συνεχιστεί, βρίσκοντας στήριξη στην κατανάλωση των νοικοκυριών και την ενίσχυση των επενδύσεων, επισημαίνει στο τακτικό οικονομικό δελτίο της η ΕΚΤ. Ωστόσο, σπεύδει να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι η ανάκαμψη κινδυνεύει από μία σειρά ανισορροπιών.

Η οικονομική ανάκαμψη στην ευρωζώνη αναμένεται να συνεχιστεί, βρίσκοντας στήριξη στην κατανάλωση των νοικοκυριών και την ενίσχυση των επενδύσεων, επισημαίνει στο τακτικό οικονομικό δελτίο της η ΕΚΤ.

Ωστόσο, η ΕΚΤ σπεύδει να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι η ανάκαμψη κινδυνεύει από μία σειρά ανισορροπιών, όπως η ελλιπής πρόοδος στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και η υποτονική ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγορές.

«Η εγχώρια ζήτηση, ιδιαίτερα, εξακολουθεί να στηρίζεται από τα μέτρα νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ», ανέφερε η ΕΚΤ στο δελτίο της, το οποίο σε μεγάλο βαθμό συμβαδίζει με τις προοπτικές που παρουσίασε στη συνεδρίαση της 21ης Απριλίου.

«Η ευνοϊκή επίδρασή τους στις χρηματοδοτικές συνθήκες, παράλληλα με τις βελτιώσεις στην κερδοφορία των επιχειρήσεων, ωφελούν τις επενδύσεις».

Θετικός αντίκτυπος υπάρχει και στην αγορά εργασίας, καθώς σε συνδυασμό με τη μειωμένη τιμή του πετρελαίου και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τα νομισματικά μέτρα συμβάλλουν στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των ευρωπαϊκών νοικοκυριών.

Όσον αφορά τον πληθωρισμό, η κεντρική τράπεζα εκτιμά ότι θα διατηρηθεί σε μηδενικά επίπεδα, λόγω των εξασθενημένων ενεργειακών τιμών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk