Γίγαντες στην κατσαρόλα με σπανάκι και μυρωδικά

Υλικά (για 4 μερίδες)

250 γρ. γίγαντες

3/4 φλ. έ.π. ελαιόλαδο

250 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο

½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

½ ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα

½ ματσάκι καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες

2 κ.σ. φρέσκο μάραθο, ψιλοκομμένο

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τους γίγαντες αποβραδίς σε μια λεκάνη με νερό και την επομένη τους βράζουμε σε αλατισμένο νερό στη χύτρα για 25 λεπτά.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε όλα τα χορταρικά μαζί με τα κρεμμυδάκια. Τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά, ώσπου να μειωθεί ο όγκος τους στο μισό. Προσθέτουμε την ντομάτα και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει ώσπου να μαγειρευτεί και να μείνει με το λάδι του.

Στο τέλος, ρίχνουμε τους γίγαντες, ανακατεύουμε μια-δυο φορές ακόμη και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Από τη Γεωργία Ζερβού, cookwithme.gr

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 17 Απριλίου 2016.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk