«Εγώ είμαι το Bitcoin» δηλώνει ο αυστραλός επιχειρηματίας Κ.Ράιτ

Τέλος στη σπέκουλα σχετικά με το ποιος κρύβεται πίσω από το Bitcoin έβαλε ο αυστραλός επιχειρηματίας Κρεγκ Ράιτ, αποκαλύπτοντας ότι αυτός είναι ο…. Σατόσι Νακαμότο. Ο Ράιτ μίλησε σε τρία Μέσα Ενημέρωσης, παρουσιάζοντας και αποδείξεις για τον ισχυρισμό του.

Τέλος στη σπέκουλα σχετικά με το ποιος κρύβεται πίσω από το Bitcoin έβαλε ο αυστραλός επιχειρηματίας Κρεγκ Ράιτ, αποκαλύπτοντας ότι αυτός είναι ο…. Σατόσι Νακαμότο.

Ο Ράιτ μίλησε σε τρία Μέσα Ενημέρωσης (BBC, Economist και GQ), παρουσιάζοντας και αποδείξεις για τον ισχυρισμό του.

Στη συνάντησή του με το BBC, Ο Ράιτ υπέγραψε με ψηφιακό τρόπο μηνύματα, χρησιμοποιώντας κλειδιά αποκρυπτογράφησης που χρησιμοποιούνταν τις πρώτες εποχές του Bitcoin.

Όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο, ο Ράιτ ελπίζει να βάλει τέλος σε μια σπέκουλα που απασχολούσε δημοσιογράφους και ερευνητές επί μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να «φωτογραφίζονται» διαφορετικά πρόσωπα.

Πάντως, τον Δεκέμβριο του 2015, τα περιοδικά Wired και Gizmodo είχαν αποκαλύψει ότι ο συγκεκριμένος αυστραλός είναι ο Mr Bitcoin, επικαλούμενα έγγραφα που… είχαν κλέψει από τον ίδιο.

Λίγο αργότερα, οι Αρχές στην Αυστραλία έκαναν έφοδο στο σπίτι του επιχειρηματία, διευκρινίζοντας πάντως ότι η έφοδος δεν είχε σχέση με το Bitcoin.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk