Σούπα μπρόκολο βελουτέ

Υλικά:
για 4 μερίδες
4 μέτρια καρότα
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 μέτριες πατάτες
3 κ.σ. ψιλοκομμένο σέλινο
500g βρσμένο μπρόκολο
ένα κουτάκι μπουκέτο μυρωδικών Knorr
3 κ.σ. flora με 25% βούτυρο
λίγο αλάτι
πιπέρι
κρέμα γάλακτος για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
1. Κόβουμε σε κύβους τα λαχανικά μας εκτός από το μπρόκολο και τα σοτάρουμε με το βούτυρο σε μια κατσαρόλα.
2. Ρίχνουμε νερό να τα σκεπάσει και το αφήνουμε να βράσουν αφού έχουμε διαλύσει το μπουκέτο μυρωδικών σε ζεστό νερό, το τοποθετούμε και αυτό στην κατσαρόλα.
4. Όταν βράσουν,τοποθετούμε και τα μπρόκολα στην κατσαρόλα. τα λιώνουμε με το μίξερ χειρός , και γίνεται βελουτέ. Μπορούμε να προσθέσουμε μια κουταλιά κρέμα γάλακτος στο πιάτο.

Η συνταγή αυτή δημιουργήθηκε στo πλαίσιo των Food blog Awards του περιοδικού BHMA GOURMET από τo food blog To μυαλό στο φαγητό!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk