Ψαρονέφρι με σάλτσα από πετιμέζι σύκου

Υλικά:
1 κιλό χοιρινό ψαρονέφρι σε φέτες
200 ml λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα:
100ml λευκό κρασί
2 κ.σ. μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
2-3 κ.σ. πετιμέζι σύκου
2 κ.σ. Flora με βούτυρο
ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση:

1. Σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε σε ένα τηγάνι τα φιλέτα, μόλις πάρουν χρώμα τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά, αλατοπιπερώνουμε. Αφού ψήσουμε για 3 λεπτά , σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να αποροφηθεί το κρασί και τα βάζουμε σε μια πιατέλα.
2. Στο ίδιο τηγάνι,βάζουμε το κρασί και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά μας σε ένα μπολ,αραιώνουμε τον ζωμό σε λίγο ζεστό νερό και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στο τηγάνι να βράσουν σιγά σιγά μέχρι να μελώσει η σάλτσα.

Η συνταγή αυτή δημιουργήθηκε στo πλαίσιo των Food blog Awards του περιοδικού BHMA GOURMET από τo food blog To μυαλό στο φαγητό!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk