Κέικ μήλου με Ολλανδικό σιρόπι μήλου Appelstroop

YΛΙΚΑ

4 αυγά

2 κούπες ζάχαρη
3 κούπες αλεύρι
250γρ flora με extra βούτυρο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κούπα γάλα
1/2 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
1/2 κούπα σταφίδες
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 βανίλια
1 κ.γ. κανέλα
4-5 μεγάλα μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες
Για το γαρνίρισμα :
100 γρ Ολλανδικό σιρόπι μήλου Appelstroop
Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε τη ζάχαρη μαζί με το βούτυρο πολύ καλά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
2. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά.
3. Μόλις χτυπηθούν καλά τα αυγά, ρίχνουμε και σιγά σιγά το γάλα μαζί με λίγο από το αλεύρι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας εκτός από τα μήλα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
4.Βουτυρώνουμε το ταψί και βάζουμε μέσα το μίγμα του κέικ.Τοποθετούμε και τις φέτες από τα μήλα κάθετα στο ταψί.
5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου και ψήνουμε για 60 λεπτά στον αέρα.
6. Γαρνίρουμε με Ολλανδικό σιρόπι μήλου Appelstroop

Η συνταγή αυτή δημιουργήθηκε στo πλαίσιo των Food blog Awards του περιοδικού BHMA GOURMET από τo food blog To μυαλό στο φαγητό!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk