Υλικά:

250gr βούτυρο Βιτάμ soft σε θερμοκρασία δωματίου
100gr βούτυρο Βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
300gr ζάχαρη
3 αυγά
250gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 φακελάκι αμμωνία
1/2 κούπας γάλα χλιαρό
2 φακελάκια βανίλιας
1 φακελάκι baking powder
1200gr-1400gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση:


Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια ωραία κρέμα. Έπειτα ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Διαλύουμε την αμμωνία στο χλιαρό γάλα και το προσθέτουμε στο μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν δεν κολλάει στα χέρια αλλά παραμένει μαλακή (όχι πολύ σφιχτή). Πλάθουμε την ζύμη στο επιθυμητό σχήμα. Αλείφουμε τα κουλουράκια με χτυπημένο αυγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 20′.

Η συνταγή αυτή είναι τα παραδοσιακά κουλουράκια βανίλιας ή αμμωνίας που φτιάχνουμε το Πάσχα και όχι μόνο. Θα μυρίσει όλο το σπίτι βανίλια και αμμωνία. Λένε ότι η όσφρηση είναι μια αίσθηση που ενσωματώνεται με το κορμί μας και αναδύεται πάντα σε κάθε ανάμνηση. Το πλάσιμο και η μυρωδιά από τα ψημένα κουλουράκια αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των παιδικών μας αναμνήσεων. Δοκιμάστε να κάνετε την συνταγή και μοιραστείτε στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα. Δημιουργείστε αξέχαστες αναμνήσεις οικογενειακών στιγμών. Ψήστε τα να μοσχοβολήσει το σπίτι…

Η συνταγή αυτή δημιουργήθηκε στo πλαίσιo των Food blog Awards του περιοδικού BHMA GOURMET από τo food blog PanDora’s Kitchen.